Home » Evolutie » Inspiraţia este la tot pasul sau 10 articole recente cu haz şi înţelepciune

“Toate adevărurile sunt uşor de înţeles imediat ce sunt descoperite, important este să le descoperi.” (Galileo Galilei)

Curiozitatea şi dorinţa de a descoperi lucruri noi a fost unul din motivele pentru care astăzi scriu aceste rânduri. În momentele mai grele, universal mi-a scos în cale exact ceea ce aveam nevoie în acel moment.

Recent am dat de nişte articole de calitate maximă, care m-au pus serios pe gânduri şi mi-au atras atenţia prin importanţa lor pentru evoluţia unei persoane.

Acum vreo două ore mi-am pus întrebarea:

“Ce te opreşte să transmiţi înţelepciunea acolo mesaje mai departe, mai ales când îi cunoşti pe o parte dintre autori lor, îi respecţi şi îi apreciezi pentru ceea ce fac?

Răspunsul este : “NIMIC”.

Îmi doresc să cred că sunt un om de acţiune, îmi place să pun ideile în practică aşa că mai jos găseşti o listă cu 10 articole citite recent:

(alegere personală de moment, am lăsat inspiraţia să vină) Smile1

10 articole recente cu haz şi înţelepciune

1. Cum să fii tu într-o lume agitată, haotică şi inconştienţă – Simona Culea

Vorbeşte despre momentele acelea în care simţi că viaţa se clătină prin evenimentele care-ţi ies în cale şi cât de important este să descoperi cine eşti dincolo ceea ce eşti obişnuit să spui (etichetele pe care le pui pe tine).

2. Cum să-ţi dezvolţi sensibilitatea sau Cum să-ţi măsori sensibilitatea – Robert Buliga

Pare surprinzător să afli că cu cât eşti mai sensibil cu atât mai mult eşti o persoană mai evoluată. Explică acolo cum se comportau cei care trăiau în peşteri acum mii de ani şi ce s-a întâmplat pe parcurs în acest timp.

3. Ai doar 2 frici, restul sunt iluzii – Graţian Sonu

Voia bună şi simplitatea mesajului se remarcă de la prima propoziţie. Detaliază cum poţi  provoca la joacă un copil şi mai ales să repeţi acest exerciţiu şi pe tine.

Viaţa este mult mai frumoasă când este văzută ca un joc.

4. 3 Lucruri Care Nu Te Lasă Să Evoluezi Şi Care-Ţi Distrug Viaţa – Cristi Ştefan

Pe lângă cele trei lucruri, egoul – cea mai frumoasă invenţie a minţii tale, mediul în care trăieşti şi gândurile limitative, Cristi vine cu sugestii foarte bune pentru fiecare dintre ele şi mai ales cu resurse suplimentare.

5. Rezolvă acum o problemă folosind gândirea creativă – Raluca Mureşan

Eşti prins într-o situaţie aparent fără ieşire. Gândirea creativă te poate ajuta de fiecare dată şi Raluca îţi propune un exerciţiu simplu în acest sens.

6. Are you alive? Prove it! – Radu F. Constantinescu

I-am citit multe din articole şi mi-a câştigat respectul prin profunzimea şi simplitatea mesajului transmis. Te poate face să spui instant: “Aşa este!” sau te poate face să te dai cu capul de pereţi, cum de ai trecut pe lângă adevăr până acum. Yikes

Articolul de mai sus scoate în evident importanţa celui mai puternic sentiment din lume. Oare care este?!

7. Despre ce înseamnă dezvoltare personală cu adevărat  – Rujoiu Marian

Mi-a plăcut cum a explicat ce înseamnă acest proces de dezvoltare. Sublimează ce este important să faci după ce citeşti, ajungi la varietatea de cursuri de “self help” şi ce face diferenţa cu adevărat dacă te interesează rezultate de calitate.

8. 7 lecţii despre performanţa de la Simona Halep – Daniel Zarnescu

Simona deja este un simbol naţional, a fost subiectul numărul 1 pentru o bună perioadă de timp şi sunt sigur că va face o treabă bună şi de acum înainte. Articolul lui Daniel scoate în evidenţă exact ceea ce face diferenţa atunci când chiar te interesează să ajungi acolo sus şi ţi se pare atât de departe acel punct, de unde eşti acum.

9. 19 sugestii pentru evoluția ta spiritual – Cosmin Constantin-Cîmpanu

Una şi una, cele 19 sugestii sugerate de Cosmin. Te ajută să-ţi dai seama unde eşti şi la ce mai ai de lucrat.

10. Principiile fericirii au fost uitate timp de 2500 de ani – Marius Simion

O discuţie plină de viaţă în jurul unui subiect atât de căutat: fericirea personală. Explică care sunt greşelile în calea fericirii şi spune ce convingeri au oamenii fericiţi.

***

Poate le-ai citit deja, poate le-ai transmis mai departe, poate ai început să pui în aplicare ceea ce ai citit acolo, poate deja simţi o schimbare în interiorul tău şi mai ales în jurul tău, m-aş bucura sincer pentru tine.

Numeşte mai jos 2 articole citite recent care te-au ajutat direct şi ai simţit că au adus un plus de valoare la viaţa ta.

Cu drag,
Sorin Mihu

photo by: FutUndBeidl

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

One thought on “Inspiraţia este la tot pasul sau 10 articole recente cu haz şi înţelepciune

  1. geanina says:

    Multumesc,toate sunt extra!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *