Home » Cunoastere de sine » 5 regrete pe patul de moarte – ce am învăţat din lecţia spitalului şi a celor din jur (VIDEO)

Totul a pornit simplu cu un mesaj profund pentru cine are ochi să vadă, urechi să audă, minte să înţeleagă şi inimă să simtă.

Am vizionat video-ul cu cele 5 regrete ale celor aflaţi la limita dintre viaţă şi moarte. Mi-a plăcut, imediat l-am postat pe pagina de facebook şi te-am întrebat dacă să fac un video asemănător. Ai răspuns că DA! O parte din mine îşi dorea să facă acest video, în timp ce o vocea negativă îmi şoptea la ureche:

“Pentru ce te chinui să transmiţi un mesaj care a fost spus deja?”

“Chiar crezi că poţi să aduci o energie aşa puternică, să reuşeşti să ai un impact asupra ta şi apoi asupra celor din jur?”

“Te poţi compara cu el, ce vor spune ceilalţi?”

Ştii tu, vocea aceea nesigură din capul tău, care caută să te ţină acolo în zona de confort, în siguranţă că nu cumva să păţeşti ceva. Atunci mi-am spus:

“Da, sunt de acord cu tine, mulţumesc pentru avertizare  şi totuşi prefer să transmit acest mesaj!”

Din materialul video de mai sus înveţi:

 • De ce este important să cunoşti aceste 5 regrete pe patul de moarte.
 • Care sunt ele.
 • Cum 3 experienţe la limită din viaţa mea, în care am fost aproape să fiu îngropat, au fost insuficiente pentru a-mi da seama de aceste regrete.
 • Cele două categorii de persoane dacă priveşte atent la viaţa ta şi a celor din jur.

Ce ai de făcut acum după ce ai urmărit video-ul?

Pasul 1. Te invit să depui un efort şi să urmăreşti cele 3 minute şi 28 de secunde ale video-ului care m-a inspirat să-l fac la cererea ta şi pe acesta (este în engleză).

Pasul 2. Să scrii un comentariu despre care dintre cele două te-a mişcat măcar un pic, ai simţit măcar o emoţie şi care din cele 5 regrete te-a impresionat mai mult? Dacă ai putea să te pui în pielea unei persoane aflată pe patul de moarte şi să-i înţelegi suferinţa totuşi de ce preferi să te loveşti cu capul de tavan de câteva ori pentru a-ţi aminti ca pe viitor să te fereşti? Sunt curios să văd reacţia ta la acest material “delicat”.

Sorin Mihu

PS: Mi-a fost greu să vorbesc despre momentele când am fost la limită, dar deja sunt istorie şi rămâne doar să merg înainte.

Comentează mai jos cu profilul de Facebook:

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

4 thoughts on “5 regrete pe patul de moarte – ce am învăţat din lecţia spitalului şi a celor din jur (VIDEO)

 1. Valentina says:

  Buna Sorin.
  Video-ul in limba engleza este mult mai expresiv, chair daca limbajul este necenzurat. Si materialul tau este bun, dar ii trebuie mai multa expresivitate.
  Regrete, probabil ca am , dar nu as vrea sa dau timpul inapoi. Am invatat sa accept ca sunt alegerile mele, experientele mele , care m-au adus aici, la cea care sunt in acest moment. Daca vreau sa fac ceva? Sigur ca vreau, incerc de cativa ani de cand un amic bun mi-a adus filmul secretul, dar nu am fost constanta in cautarea mea si in incercarea mea de a face ceva. Acum vad ca sunt mai multi oameni care incearca sa faca ceva. Poate ca daca cei care au reusit ii invata si pe ceilalti totul ar fi mai usor sau mai repede. Poate daca doar le-ar spune unde este inceputul, primul pas…
  Mult succes in continuare.

  • sorin says:

   Valentina deja ai facut un mic pas cand ai scris acest comenatariu…care este cel mai mic pas pe care-l poti face acum pentru a te numara si tu printre cei care cauta sa faca ceva, sa experimenteze???

 2. Andreea says:

  Buna Sorin,

  Mi-a placut mult videoclipul pe care l-ai facut. Ma bucur ca ai eliminat vocea negativa din capul tau si sper ca de atunci, de cand ai scris articolul, a plecat departe.

  Videoclipul mi s-a parut la fel ca unul dintre acele momente cand fiecare vorbeste cu el insusi si isi explica ce este bine si ce este rau … ceva de genul: ascult parerea unui expert … si expertul sunt eu 🙂 pentru doar eu stiu ce este in inima mea si ce trebuie sa fac mai departe.

  Insa, mi-ar fi placut mult daca as fi simtit entuziasmul si zambetul despre care ai vorbit la final … doar asta ii mai lipsea.

  Intr-adevar, tema materialului este delicata si greu de inteles atunci cand nu ai fost in situatia respectiva. Insa, sunt recunoascatoare tie si celor care ne dau lectii de viata pentru ca noi sa traim mai frumos si fara multe regrete.

 3. Salutare. Am intrat pe pagina ta si am remarcat
  ca e foarte valoroasa si prezinta aspecte interesante. Permite-mi sa prezint si eu
  despre un magazin pe internet cu lucruri foarte ieftine: Aliexpress pareri.
  Cred ca aiaflat deja de el. Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *