Home » Evolutie » 5 afirmaţii auzite în acest an care-ţi pot zgudui temeliile propriilor credinţe

Salut şi bine ai revenit pe Evoluţia Perfectă.

11 Decembrie 20XX. Aparent o zi fără prea mare semnificaţie însă este una în care, după ceva timp, am început să scriu din nou.

Când mai toată lumea este ocupată cu alegerile, cu pregătirile de sărbători, cu plângerile de genul: “viaţa aceasta devine din ce în ce mai grea”, mă trezesc eu să dau cu pana la tastatură, să scriu, să vin cu o perspectivă personală.

De ce tocmai acum şi care-i legătura cu tine?

Unul din motive este rapiditatea cu care se mişcă astăzi lucrurile încât ai impresia că NU îţi mai ajung zilele să faci tot ce ţi-ai propus şi vai multe sunt pe acea listă. De aici până la sentimentul de compleşire, amorţeală, “paralizie” şi “stres” este doar un pas.

Te numeri printre cei care se bucură de beneficiile tehnologiei şi îţi este tot mai greu să înţelegi ce se întâmplă.

Te mai miri că dai în jos cu rapiditate(!) în “Newsfeed-ul” de la Facebook/Instagram/etc. să mai vezi ce face lumea, prieteni şi “cunoştinţele”, să mai vezi unde au fost, ce au mai mâncat sau multe altele.

Partea distractivă şi ironică de aici începe. Cumva aşa faci şi în viaţa reală, tot mai des din păcate.

Cuvintele şi-au pierdut parcă esenţa, intră pe o ureche şi iese pe cealaltă la fel de repede fără să te mai opreşti să asimilezi, să te bucuri de ce s-a întâmplat.

Îţi sună cunoscut pe alocuri fenomenul? L-ai observat recent în viaţa ta şi a celor din jur?

Care sunt cele 5 afirmaţii auzite în acest de an de la cei din jur?

Înainte să le specific pe scurt, precizez că mi-au rămas în gând, minte şi suflet chiar dacă a trecut ceva timp de atunci. Sunt recunoscător pentru că am avut şansa să trezesc acele emoţii în cei din faţa mea şi că ei au simţit nevoia să le împărtăşească cu mine într-un mod sincer.

Ar fi fost de menţionat contextul la fiecare dintre ele dar m-aş lungi prea mult. Sper totuşi să citeşti printre rânduri şi să conştientizezi puterea cuvintelor de mai jos:

“Îţi mulţumesc că ai venit să te joci cu mine.”

“Eşti cea mai mare realizare a mea.”

“Pe ea şi pe Sorin nu te puteai supăra indiferent de ce făceau.”

“Te iubesc!”

“Îţi mulţumesc că exişti!”

cuvinte-magice

Care-i explicaţia şi cu ce te ajută pe tine?

Prin felul cum este construită acum viaţa modernă, acordăm şi ţinem mai mult minte atunci când suntem criticaţi, jigniţi sau trădaţi. Cuvintele de apreciere trec pe sub radar şi sunt mult sub apreciate. Oare de ce?!

Să asculţi cu atenţie cuvintele celuilalt este un act de bunătate care se trece tot mai des cu vederea. Vream tot mai mult să-l folosim pe “eu” încât este uşor să-l uităm pe “tu” şi “noi” care fac parte din acelaşi peisaj.

Mai are rost să spun că de cele mai multe ori chiar dacă auzi o parte din vorbele de mai sus, eşti cu scutul prea sus sau eşti prea prins în propria lume, încât nici nu le mai auzi sau dacă întâmplător reuşeşti, le uiţi la fel de repede precum au fost spuse.

Îţi aminteşti ultima oră când cei apropriaţi ţi-au ridicat valoarea prin cuvintele folosite?

Ce emoţie aveau în spate acele mesaje?

Ce emoţie aveai tu în acel moment?

Ce ai dus mai departe cu tine din acel context?

GÂNDURI -> CUVINTE -> FAPTE -> OBICEIURI -> CARACTER ( CONVINGERI) ->DESTIN

Am vorbit despre combinaţia de mai sus în articolul cu destinul tău măreţ şi după cum observi cuvintele sunt imediat după gândurile tale.

Cum relaţiile cu ceilalți sunt o oglindire a noastră prin felul în care gândim , spunem şi facem, putem extrage următoarele 3 situaţii:

Situaţia 1: eşti deschis/ă să primeşti un compliment, o vorbă caldă într-o situaţie de viaţă;

Situaţia 2: de cele mai multe ori cu greu reuşeşti să te încadrezi în situaţia 1, prea multe distrageri şi dacă cumva se întâmplă, le uiţi repede în toată viteza asta;

Situaţia 3: rar ţi se întâmplă să înţelegi şi să te bucuri de emoţia din spatele acelor cuvinte.

Toate cele trei situaţii pot face parte din viaţa ta mai mult sau mai puţin şi m-aş bucura să aud ca este ceva frecvent.

Îndemnul acestor rând să acorzi mai multă atenţie la ce se întâmplă moment de moment şi să te bucuri mai des de emoţia din spatele acestor cuvinte, încă ai acest privilegiu. Trăieşte conştient!

La final ţine cont că:

“Cuvintele sunt vocea inimii.” (Confucius)

De la om la om,
Sorin

Disclaimer: Fac parte din aceeaşi lume, câteodată sunt prins de vâltoarea acesteia şi fac tot posibilul să-mi amintesc calea către destinul acela măret.

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

One thought on “5 afirmaţii auzite în acest an care-ţi pot zgudui temeliile propriilor credinţe

  1. PXD says:

    Pe langa faptul ca trebuie sa oferim si sa-i bucuram pe cei din jur cu aceste cuvinte.. Trebuie sa le apreciem la adevarata valoare atunci cand le primim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *