Home » Evolutie » Arta de a trăi viaţa la potenţial maxim

“Viaţa nu e o ştiinţă exactă, este o artă.” (Samuel Butler)

Priveşti pe geam. Ninge de zor şi eşti la căldură. Parcă s-au creat condiţiile să stai cât mai mult în casă. Drumul până la locul de muncă, la magazin şi eventual o cafea cu un prieten sunt principalele distrageri.

În rest te numeri printre cei care au un acoperiş deasupra capului.

Căldură, apă, ceva să te conectezi la internet şi la o lume plină de informaţie, o lume virtuală în care poţi socializa în voie, fără prea multe restrângeri şi care te poate duce cu imaginaţia departe.

Uneori atât de departe încât să uiţi că ai o viaţă reală. Mai rău este când rămâi prizonierul propriei tale minţii. Rămai prins în capcană şi multe dorinţe devin brusc imposibile.

Mai ai un televizor şi multe alte obiecte pe care le foloseşti când şi când. Oricum avem tendinţa de a colecţiona cât mai multe.

Poate câteva persoane în casă sau mai puţine, un animal, o plantă cu frunze verzi chiar şi iarna şi am creat un tablou.

Priveşti încă o dată pe geam. Te convingi că ninge şi-ţi spui în gând că stai bine acolo.

Ne simţim mai viteji de la căldură.

Iarna aştepţi să vină vara. Vara aştepţi să vină concediul. Apoi aştepţi sărbătorile şi pari surprins cum a trecut ANUL aşa repede.Yikes

Apoi apar regretele. Florin Rosoga a adunat într-un articol 11 din cele mai importante regrete pe patul de moarte.arta de a trai viata traieste

Dacă chiar îndrăzneşti să ieşi din casă simţi din plin aerul tare, auzi zăpada sub picioare, mergi mai greu cu atâtea haine pe tine şi de abia aştepţi să ajungi la căldură.

Este cumva firesc să căutăm căldura şi odată cu evoluţia focului grijile în acest sens au scăzut. Frigul ne scade energia foarte repede, motiv pentru care căutăm confortul termic.

Cauţi să reduci la minim timpul petrecut afară şi cu greu abia observi ceea ce se întâmplă în jurul tău. Puţine şanse să observi un zâmbet sau să te bucuri de felul cum ninge.

Eşti prins pe axa trecut, prezent, viitor şi de cele mai multe ori prezentul este cel mai omis.

Este ironic, scriu aceste rânduri de la căldură.

Cum te face să te simţi această perioadă?
O deteşti sau te bucură?
Cum ai proceda dacă ai gândi exact pe dos?

Ce se mai poate face pentru că tu să mai poţi progresa şi să trăieşti o viaţă la potenţial maxim? Crezi că se poate aşa ceva?

Până întrebările ajung să te urmărească zilnic, o viaţă de a “face” are avantajele ei.

Arta de a trăi viaţa la potenţial maxim este să ajungi la un asemenea grad de evoluţie în care călătoriile, zilele speciale cu cei dragi, posibilitatea de a învăţa ceva nou să fie integrate în stilul tău de viaţă chiar dacă pe alocuri mai apar şi urme de durere.

Conduce la un sentiment de împlinire mult superioară fără de acumularea de bunuri fizice care mereu şi mereu se strică sau necesită înlocuire.

Să ajungi acolo unde simţi că între “a trăi un pic” şi “ trăiesc foarte mult” este o delimitare clară, să devii un om de acţiune.

Dovada că există şi cei care sfidează legile fizici, pe vremea aceasta, în videoul de mai jos:

“Singurii oameni care percep întregul tablou sunt cei care ies afară din cadru.” (Salman Rushdie)

Curaj maxim,
Sorin Mihu

Ce îţi place cel mai mult la această perioadă cu atâtea zăpezi?

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *