Home » Evolutie » Mă întreb ce este cu mine, atrag “problemele” ca un magnet

Stop.

Te opresc aici. Mi-ar fi simplu să spun că aşa este viaţa. Are bune şi rele, perioade în care te simţi sus ca apoi să cobori în cele mai joase locuri.

Este o călătorie cu multe lecţii de învăţat, rămâne să le bagi la cap cât mai repede şi în timp util.

Ceva îmi spune că îţi doreşti să auzi mai mult decât atât?!

Să afli dacă se poate cum să baţi din palme şi să scapi de durerea la picior care te macină de două săptămâni. Să te trezeşti cu contul plin şi fără datorii. Ca toţi cei care-ţi ies în cale să te înţeleagă şi să te susţină necondiţionat. Să ai parte de iubirea văzută la bunicii tăi în copilărie. Să faci doar ceea ce îţi place 24 din 24.

Sună deja a poveste de adormit pentru cei mici.

Îţi spui că aşa ceva este imposibil, că 9 cazuri din 10 sunt în aceeaşi situaţie cu tine, restul doar excepţii de la regulă care chiar o duc BINE şi AU.

Prea multe filme, reclame şi poveşti cu final fericit când a ta este în totală opoziţie. Smile1

Te chinui, este dureros, o mulţime de gânduri te macină şi ai impresia că atragi “problemele” ca un magnet.

  • Cum să fac mai bine?
  • Cum să-mi fac viaţa mai uşoară?
  • Care sunt “scurtăturile?

Un magnet dacă îmi amintesc bine de la ora de fizică are două direcţii.

Una atrage şi una respinge.

Dacă tot atragi toate “problemele” din lume te poţi întreba: “CE RESPINGI?”

Dacă printre răspunsurile tale se numără răbdare, disciplină, compasiune, iubire faţă de şi cei din jur, este momentul să începi să FACI ceva în acel sens, să experimentezi puterea intenţiei bune.

alergare

Poate îţi doreşti să citeşti şi mai mult decât atât?!

Felul cum percepi aceste “probleme” este foarte important. Pentru tine pare ceva greu de suportat în timp pentru cel de lângă tine pare o adevărată provocare şi aventură.

Un exemplu care mi-a trecut prin minte ACUM: Ţi-ai propus să ajungi să-ţi plăteşti factura la telefon. Acolo 23 de persoane stau la coadă. Este ultima zi de plată, te pui în rând nervos că ai de aştept atât şi mai ai atâtea rezolvat.

În spatele tău apare încă o persoană care priveşte coada respectivă ca pe o provocare şi o şansă de a-şi testa răbdarea, de a observa ce se întâmplă în jur sau chiar să aibă o conversaţie interesantă.

Percepţia şi reacţia ta la ceea ce îţi iese în cale poate face diferenţa.

Bla, bla, bla…

Să zicem că ce ai parcurs până aici este insuficient, îţi doreşti mai mult?!

“Problemele” tale, atât cele adevărate cât şi cele false te ţin prins în două direcţii. Povestea aceea celebra cu TRECUTUL, în care analizezi şi întorci pe toate feţele ceea ce s-a întâmplat (multe regrete), sau VIITORUL în care elaborezi tot felul de planuri minuţioase.

Ambele sunt elemente importante ale vieţii fiecăruia însă cu cât petreci mai mult timp în ele, în fiecare zi, cu atât numărul momentelor care-ţi taie respiraţia se reduc la minim.

Puterea prezentului, o carte celebra despre acest subiect vine cu mai multe detalii pentru cei care de abia acum aud de ea (AICI poţi citi cartea gratuit prin amabilitatea lui Florin Rosoga).

Altă teorie, eşti sătul de ele şi îţi doreşti să afli mai multe?!

Punctul maxim până în care este responsabilitatea ta.

Da, care este acest punct?

Exceptând factori necontrolabili (legile naturi, boli incurabile…) puterea de a face, de a acţiona, de a crede, de a pune ideile în practică, este în mâinile tale.

Sigur cel puţin câteva persoane din acest univers au avut sau au “probleme” asemănătoare ţie. Poate ei deja şi-au dat seama cum să rezolve situaţia respectivă, rămâne doar să-i descoperi şi să ÎNVEŢI de la ei.

Prin învăţat mă refer să împrumuţi de la ei ceea ce crezi că este mai bine pentru tine şi ţi se potriveşte.

Recomand cu căldură un articol foarte bun, scris de Cosmin – TU EŞTI DE “VINĂ” PENTRU TOT (da, cu tine vorbesc!)

Esti dispus?

Mă învârt în cerc, îmi dau seama şi dacă ai ajuns până aici sigur îţi doreşti mai mult?!

Ştii mai bine, dar întrebarea este: “Eşti dispus să faci mai bine?”

Te invit să meditezi în linişte având în minte această întrebare. Vezi ce răspunsuri îţi vin şi dacă ai vreo idee cu privire la rezolvarea felului în care te simţi, un magnet de “probleme”.

Un video care mi-a ieşit în cale duminică şi mi-a atras atenţia prin mesajul transmis mai jos. Mulţumesc Iulian pentru postare.

 

La final…

Te întreb cum ţi s-a părut abordarea acestui articol şi ce ai recomanda, din experienţa ta personală, unui om care se simte un magnet de “probleme”?

Sorin Mihu

Intră în discuţie mai jos:

Surse foto: deviantart (1) (2) şi tophabits

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *