Home » Cunoastere de sine » Bunicii tăi au ieşit afară din casă. Mini ghid pentru evoluţie personală

Prima poveste a fost cu un măr, care te poate ajuta să-ţi stabileşti priorităţile. Îl poţi vedea aici: http://evolutiaperfecta.ro/prioritatii/

“Afară din casă se întâmplă adevărata magie. Între patru pereţi se vede magia din viaţa altora.” (Evoluţia Perfectă)

Când spun “magie”, mă refer să simţi că trăieşti cu adevărat, să simţi “fericirea”.

Imaginează-ţi viaţa bunicilor sau chiar a străbunicilor tăi. Se trezeau dimineaţa. Vedeau răsăritul soarelui. Hrăneau animalele. Luau sapa în mână şi plecau la ogor. Prânzul era lege. Pauza de jumătate de oră la fel. Ştiau că munca este ceva onorabil. Ştiau că munca le va pune pâinea pe masă. Lăsarea serii îi prindea la o poveste, pe băncuţa din faţa casei. O rugăciune şi la somn.

Aveau grijile lor, războaie, persecuţii şi totuşi duceau o viaţă simplă.

Astăzi lucrurile au evoluat. Exciting

Încă de mic eşti plantat în faţa televizorului. Apoi urmezi cursul firesc şcoală, distracţie, slujbă, căsnicie, copii. Te trezeşti cu greu când sună ceasul. Te îmbraci în grabă. Aglomeraţie pe drumul către muncă. Sarcini şi solicitări grămadă. De multe ori uiţi să mănânci sau o faci pe fugă. Stai cu ochiul pe ceas pentru momentul de plecare acasă. Ba chiar numeri minutele rămase.

Un mic drum până la magazinul din colţ. Cumpărăturile mari le faci o dată pe săptămână. Deschizi laptopul. Verifici ultimele mesaje, ştirile, îmi citeşti articolele. Povesteşti cu cei din casă sau “socializezi” pe internet. Închei ziua la un film. Adormi la jumătate cu gândul la facturile de plătit.

Îţi aminteşti ultima oară când ai privit apusul?

Îţi  aminteşti ultimele 5 momente care ţi-ai tăiat răsuflarea?

Uşor, uşor am fost împinşi între 4 pereţi. Acolo stăm la căldură. Acolo privim la televizor cum alţii trăiesc o aventură. Ceva urlă în interior că vrea la fel. Strigă tare. Auzi vocea interioară?

Îmi doresc să trăiesc. Să am o viaţă ca-n filme. Să fiu un erou, dar totuşi stau în casă. Afară ploua şi este frig, mai bine STAU în casă, pe Facebook, mai dau un like…Shocked

discutie fara in fata

Te mai miri că două persoane vorbesc foarte mult pe internet şi când îi pui faţă în faţă, găsesc cu greu subiecte de conversaţie.

Şi eu aveam în cap acelaşi scenariu. A fost nevoie să plec departe. A fost nevoie să testez noi obiceiuri. Unele la limită  (vezi săritura din avion). A fost necesar să trec prin nişte experienţe dureroase. Au trecut şi am învăţat ceva din ele. Am învăţat să fiu pregătit pentru ce urmează şi totuşi vocea autocritică îmi spune că pot mai mult.

Şi tu ai un potenţial imens. Un potenţial care aşteaptă  să iasă la iveală. Rămâne doar să laşi comoditatea şi să te pui în situaţii noi.

Da, am spus comoditate şi adaug amânarea. Vin la pachet. Parcă le-am cumpărat de la reduceri şi am pus din plin în coş.

Îmi pare rău să spun asta, dar talentele şi abilităţile se dezvoltă afară din casă. Casa este locul unde te încarci de energie pentru viaţa reală. Casa este locul unde poţi acumula informaţii. Afară însă le pui în practică, pas cu pas.

De exemplu: înveţi o limbă străină, ieşi afară, vorbeşti în limba respectivă şi  te apropii de măiestrie.

Mai jos este un trailer cu un film preluat după o poveste reală, despre o călătorie către cunoaşterea de cine eşti cu adevărat şi ce poţi face pe acest pământ.

Pentru fiecare aventura este diferită. Să escaladezi munţii. Să vorbeşti în public. Să încerci sporturi extreme. Să pictezi. Să editezi un video. Să predai celor mici. Să îngrijeşti grădina.

Cum este pentru tine?

Pentru mine, o aventură este să mă las surpins de persoana din faţa mea şi la final dacă spune “Da, l-am întâlnit pe omul respectiv” este şi mai tare.

Uneori îmi iese, alteori eşuez, învăţ însă în permanentă şi devin mai bun.

Ieri am primit diploma de angajatul anului (click aici pentru poză). A fost o surpriză şi pentru mine, dar mai importantă este bucuria de pe faţa persoanelor pe care le revad. Hârtia a ajuns deja in sertar. Amazing

Un mic ghidaj referitor la aventura vieţii tale şi ce poţi face pentru a trăi cu adevărat.

① Cunoaştere de sine

Când a fost ultima oară când ai stat în linişte, fără tehnologie? Să-ţi pui întrebările potrivite şi să-ţi răspunzi la ele?

Cât crezi că ai putea sta într-o cameră perfect acustică? Doar tu cu gândurile tale?

Eşti fericit cu viaţa pe care o duci?

② Momentul aceasta din viaţa ta

Presupunem că ştii ce vrei, ce direcţie ţi-ai ales. Este momentul să-ţi duci imaginaţia cât mai departe, să ajungi şi să faci mereu primul pas către acel lucru.

③ Împărtăşirea momentului cu ceilalţi

Atunci când eşti alineat cu cine eşti, ce vrei să faci şi chiar acţionezi în acest sens, ceilalţi te vor întreba despre pasiunea ta. Vei avea multă energie şi entuziasm. Vei emana magnetism, încredere şi degajare. Vei fi un exemplu.

Aici este important felul cum comunici cu cei din jur.

④ Beneficiile modernităţii

Acum ai parte de cea mai bună informaţie, cele mai bune unelte. S-au inventat tot felul de elemente necesare care-ţi uşurează călătoria.

Înveţi, pui în practică ce ţi se potriveşte, repeţi procesul, progresezi. Foloseşti metoda ştiinţifică în 6 paşi, de care am vorbit într-un video trecut. Apasă aici pentru a-l vedea.

Un întreprinzător are avantaje datorită evoluţiei tehnologice, rămâne doar să facă corelaţia între natura umană şi ea, să le aducă la numitorul comun.

Ce poţi face acum pentru a-ţi începe aventura?

Să ieşi din casă, să respiri, să te bucuri şi să zâmbeşti SINCER la 5 persoane, fără să aştepţi nimic în schimb.

Zambete

Să fii confortabil cu gândul că poate te vor considera un ciudat şi totuşi tu să ştii că eşti un om minunat, perfect şi imperfect în acelaşi timp.

Dacă toată lumea ar zâmbi, această mică încurajare ar fi inutilă.

Până atunci te invit să scrii un comentariu, cu viziunea ta asupra celor citite mai sus, dacă crezi că poţi trece la acţiune şi să zâmbeşti de 5 ori fără să te gândeşti la ce vor spune ceilalţi.

“Când îţi doreşti ceva din tot sufletul,  tot universal conspiră la împlinirea dorinţei tale!” (citat din Alchimistul)

Respect maxim,

Sorin Mihu

PS: Apropo unde au avut loc cele mai tari experienţe din viaţa ta? În casă?

Comentează cu profilul de Facebook.

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

5 thoughts on “Bunicii tăi au ieşit afară din casă. Mini ghid pentru evoluţie personală

 1. Marcela says:

  Supeer, Sorin. Obisnuiesc sa zambesc oamenilor pe strada fara sa astept nimic in schimb si surpriza…cei mai multi mi-au raspuns tot cu un zambet. 🙂

 2. Alex says:

  Ai foarte mare dreptate! E important sa iesi in fiecare zi din casa si sa ia parte de actiune. Am uitat asta in ultima perioada si simt asta in interiorul meu.

  Ideea e ca afara ai parte de miscare, de interactiune, de oameni si de dezvoltare adevarata. In fata televizorului doar traiesti viata altora si iti imaginezi ce frumos e pentru ei, ce bine ar fi sa fie si pentru tine si ajungi mai tare sa te deprimi.

  O zi frumoasa!

  • sorin says:

   Alex…este o adevarata provocare si de fiecare depinde sa faca trecerea de la confort la miscare, intereactiune, dezovltare adevarata 😉

   Ce ti-ai propus pentru a iesi din casa si a merge la actiune?

   O zi frumoasa asemenea 😉

 3. tv online says:

  Foarte curios. Cea ce am citit pe saitul dvs. despre Bunicii tai au iesit afara. Mini ghid pentru evolutia personala | evolutiaperfecta.ro m-a ajutat sa inteleg mai bine anumite lucruri. Te felicit pentru dezvoltarea evolutiaperfecta.ro, care e un site care merita distribuita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *