Home » Evolutie » Capacitatea de a spune “DA” îți va schimba viața

DA

Pentru fiecare kilometru alergat, pentru fiecare ajutor oferit și pentru fiecare carte citită.

Pentru fiecare prostie făcută, pentru fiecare vorbă aruncată aiurea și pentru momentele în care am fost răutăcios.

Când ai citit titlul, în mod sigur i-ai atribuit o conotație “pozitivă”. Cu toate acestea, a spune mereu DA nu poate fi pozitiv. Cel puțin nu în exact acel moment, cel puțin pe termen scurt.

Dacă spun DA la a ajuta copii cu familii defavorizate, atunci o să mă simt bine și acel DA va fi cu siguranță pozitiv în momentul prezent.

Dacă spun DA la a îmi schimba viața, s-ar putea ca în momentul acela să nu fie tocmai strălucit. S-ar putea să rămân fără job, fără bani, fără prieteni.

Cu toate acestea, de fiecare dată când spunem DA, avem parte de o experiență. Și cred că asta-i cel mai important. Pentru că experiențele sunt acelea care ne ajută să învățăm mai multe despre noi și să ne autodepășim constant.

Indiferent cât de prost ar fi momentul actual, dacă alegi să continui nu faci nimic altceva decât să aplici principiul lui DA. Și e posibil ca în continuare momentul să fie prost, poate pentru că situația și contextul sunt dificile. Însă, la un moment dat, totul se va transforma într-un lucru pozitiv.

Fiecare moment în care spunem da, învățăm!

Dacă ești Gică Contra, s-ar putea să vii cu exemple precum „da, astăzi aleg să lenevesc”. Însă, chiar și așa, vei învăța.

Prin simplul fapt că aloci afirmațiilor tale o conotație pozitivă, îți forţezi creierul să gândească pozitiv. Și astfel, acel moment de lene va fi privit și din perspective cu totul diferite.

Iar posibilitățile sunt mai multe:

–      Poți considera că te relaxezi și asculți muzică;

–      Poți considera că te odihnești;

–      Poți considera că citești o carte și înveți un lucru nou.

Contează foarte mult felul în care percepem ceea ce se întâmplă în jurul nostru și cu noi. Eu n-am văzut niciodată un om care să stea degeaba și să se uite cu ochii pe pereți.

capacitatea de a spune "DA"

Principiul filmului YES MAN pe care nu-l pui în practică

Țin să cred că ai văzut filmul. Și dacă l-ai văzut sigur ți-a plăcut și într-un fel sau altul îți doreai să pui în practică principiul.

Și te gândeai „oare cum ar fi dacă …”

Și momentul ăla durează câteva secunde, după care dispare. Pentru că, în mintea ta, totul rămâne la nivel de aspirație. În mintea ta totul este precum o dorință imposibil de atins.

Și de obicei se întâmplă asta pentru că te compari cu ceilalți.

Dacă în jurul tău sunt oameni care aleargă maratoane și vrei și tu să alergi un maraton, în cazul în care te compari cu ei s-ar putea să te sperii. Pentru simplul fapt că tu nu poți alerga atât de repede sau mult ca ei. Pentru simplul fapt că ei se antrenează în condiții dificile. Pentru că ei fac lucrurile la un nivel la care tu nu ești încă.

Și continui să te gândești „oare cum ar fi dacă …”

Și rămâi blocat acolo pentru o eternitate. Rămâi blocat într-un vis pe care mintea îl va concepe mereu ca pe un vis, ci nu ca pe o realitate.

În schimb, dacă vrei ca totul să devină real, trebuie să acționezi.

Trebuie să ieși afară și să alergi primul kilometru. Trebuie să iei un creion și o coală de hârtie și să desenezi. Trebuie să îți cauți informații despre lucrurile care vrei să fie reale în viața ta, să înveți și apoi să le pui în practică.

Cu cât citești mai mult, cu atât o să crezi că ești mai inteligent

Asta-i cea mai mare capcană. De fiecare dată când citim ceva, facem rost de noi informații. Și cu cât citim mai mult, cu atât avem parte de mai multe informații.

Ei bine, bagajul ăla de informații te va face să te crezi important. Te va face să te crezi inteligent. Te va face să ai încredere în tine.

Însă-i și o parte proastă. Nu-ți vei mai ridica fundul de pe canapea știind că ești prea inteligent ca să pui lucrurile în mișcare.

O experiență nu va fi niciodată doar cognitivă

Cum ziceam, experiențele sunt cele care contează cu adevărat. Însă, atât fizicul cât și creierul sunt în egală măsură importante. Dacă te concentrezi doar pe una din ele, experiența va fi doar pe jumătate, insuficientă.

Pune în practică chiar acum!

În timp ce ai citit articolul, sunt sigur că te-ai gândit măcar la un lucru pe care vrei să-l faci. Ei bine, revino la gândul ăla și meditează puțin.

Care ar fi primul pas (cel mai mic pas) pe care ar trebui să-l faci pentru a fi mai aproape de ceea ce îți dorești?

În momentul în care știi care e primul pas, scrie-l pe o hârtie și fă-l. Atunci, în momentul ăla, fă-l! Indiferent că ți-e foame, că ți-e somn, că ți-e sete.

Scuze vom avea mereu, deciziile de acțiune sunt cele care lipsesc. Acționează acum pentru că acționezi pentru tine.

David

Despre autor: Fiind interesat de potențialul uman și de capacitatea oamenilor de a-și schimba perspectivele, David te poate ajuta să faci o schimbare în viața ta sau să îți transformi pasiunea într-un business.

Website autor: http://davidmitran.ro

Spune ce crezi mai jos!

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

2 thoughts on “Capacitatea de a spune “DA” îți va schimba viața

  1. Foarte interesant. Multumesc pentru sfaturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *