Home » Comunicare » Care este legătura între “evoluţia perfectă”, despre mine şi despre tine?!

Ce zi este astăzi?!

Marea majoritate a oamenilor vor răspunde fără să stea prea mult pe gânduri la această întrebare şi aş vrea să cred  că şi tu ştii exact momentul în care te afli în viaţa ta.

Ironia face că am trecut de jumătatea anului 2012, suntem mai mulţi de 7 miliarde şi numărul creşte în fiecare secundă.

Trăim în era informaţiilor care vin din toate părţile mai ales acum cu ajutorul internetului, care te ajută să afli ultimele noutăţii. Pretindem că avem parte de cea mai bună tehnologie şi în acelaşi timp suntem departe DE CE am putea fi ca evoluţie şi dezvoltare.

În fiecare clipă se mai inventează ceva, se mai face o descoperire care să aducă o îmbunătăţire la viaţa pe care o ducem.

Totuşi încă există atâtea necunoscute, atâtea aspecte la care se căută în continuare răspunsuri, iar  unul dintre acestea este complexitatea şi felul cum este construit un om.

generalităţii…să trecem la lucruri mai serioase şi mai importante.

***

Aş vrea să cred că eşti permanent  conştient asupra faptului că eşti dovada vie a evoluţiei perfecte a acestei lumi, respiri acum în acest moment şi citeşti aceste rânduri.

Da, ai citit bine ….

Eşti cea mai bună variantă a ta, cu calităţi unice, cu o personalitate aparte influenţată de locul unde te-ai născut, de oamenii pe care i-ai avut în jurul tău, de educaţia primită şi de experienţele de viaţă avute până în acest moment.

Încă mai eşti nesigur de asta?!

Da, eşti ce am scris mai sus cu litere îngroşate şi tot  de tine depinde să te vezi aşa, să acţionezi în conformitate cu acest lucru.

Lăsând la o parte cauzele ce ţin de exteriorul tău (sunt prea multe să le poţi controla), “evoluţia perfectă” începe cu TINE ca persoană şi cu valoarea pe care o oferi acestei lumi.

Avem şi partea noastră întunecată dar deja este altă poveste şi ar însemna să sar peste o întrebare foarte importantă:

Câtă valoare oferi acestei lumi prin ceea ce eşti ca om?!

Te las pe tine să-ţi răspunzi la această întrebare sau să găseşti fel şi fel de “scuze“, doar suntem campioni la folosit cuvântul “Dacă…

Te provoc să completezi punctele lipsă cu ce crezi.

Până găseşti răspunsul la întrebarea de mai sus îţi spun o poveste din mulţimea care există în acest moment.

***

Este povestea evoluţiei mele ca om şi ceva îmi spune că fiecare om are propria lui istorisire cu propriile lui lecţii de viaţă.  Păcat că de multe ori preferăm să ne lovim foarte tare de toate zidurile ce ne ies în cale decât să învăţăm din experienţa celor care au trecut prin aceleaşi probleme.

Mare păcat…

În procesul de evoluţie un om deştept caută să facă altă greşeală de fiecare dată şi cu fiecare greşeală face  un pas înainte, devine un om mai bun decât a fost în ziua precedentă.

Ne place să ne bucurăm şi  parcă mai mult ne place să suferim, ca abia apoi să mergem înainte, să facem ceva cu adevărat!

Ani de zile am ascultat vocea celor din jur.

Ani de zile am ascultat glasul celor care îşi exprimau opiniile cu voce tare, eu fiind incapabil să exprim ceea ce-mi doresc  din teama de a fi judecat pentru ceea ce fac sau spun sau simţind chiar frica de excludere.

“Oare ce vor spune despre mine dacă…?!”

Chiar ai simţit vreodată această teamă de a fi judecat de cei din jur?

Duceam o viaţă imaginară perfectă în care plănuiam fel şi fel de lucruri dar care când era vorba să fie transpuse în realitate se pierdeau ca un vis frumos pe care-l uiţi la 10 minute de la trezire.

Din categoria “câştiguri peste noapte” visam să mă trezesc a doua zi mai realizat fără ca eu să muncesc prea mult, fără să mişc nici cel mai mic deget, să câştig la lotto.

Frumos vis?!

Pe lângă toate acestea, eram foarte talentat să găsesc modalităţile prin care să-i  fac pe cei din jurul meu să se simtă bine, să-i încurajez, să-i ajut să se împace, să treacă mai uşor peste probleme, să-i mai fac să râdă de nesincronizările mele cu lumea din jur şi cu glumele mele lipsite de simţul umorului.

Este frumos să-i ajuţi pe cei din jurul tău dar odată cu trecerea timpului am înţeles că este bine  să-i ajuţi  exact când ţi se cere ajutorul şi în momentul acela să fii acolo dezinteresat.

Partea interesantă este că a fost necesar să părăsesc tara, să plec departe de toţi cei dragi pe care-i iubesc din toată inima, să petrec o perioadă mai mult singur ca să înţeleg că doar de mine depinde să fac tot ceea ce îmi stă în putere ca să evoluez.

Am înţeles că tot ceea ce alt om a reuşit să facă cu propriile mâini, pot să reuşesc să fac şi eu dacă aloc suficientă răbdare să învăţ procesul prin care a trecut acel om, să învăţ din eşecuri şi să merg mai departe.

Aşa că au început să apară tot mai multe resurse şi oameni de calitate de la care să învăţ lucruri noi pe care să le pun în practică în viaţa mea să văd dacă funcţionează pentru mine.

Au început să apară tot mai multe soluţii în toate aspectele vieţii.

Informaţiile potrivite veneau la momentul potrivit exact când aveam nevoie mai mult.

Mulţi ani am considerat că eram un caz special, că situaţia mea este unică, că am avut doar probleme dar acestea erau doar în mintea mea care găsea mai mereu scuze că să fac aceleaşi lucruri ca şi înainte. În realitate sunt  un om din mulţime care caută să vină cu puterea exemplului prin ceea ce este el ca om fără să impună cuiva ceva.

Fiecare are libertatea să decidă ceea ce este mai bine pentru viaţa lui atâta timp cât respectă şi libertatea celor din jur de a face acelaşi lucru.

antrenament de afaceri

Ironia este că fost necesar să plec la mii de kilometri distantă. Aşa am învăţat să deschid bine ochii la ceea ce se întâmplă în jurul meu, să fiu pus în situaţii total diferite decât cele cu care eram obişnuit până la plecare, să întâlnesc oameni noi cu un potenţial imens de evoluţie ca în final să fiu capabil să-mi exprim mai autentic  personalitatea şi felul unic de a fi, să fiu capabil să  vorbesc sincer, să fac lucrurile din toată inima şi să trăiesc cu adevărat fiecare moment al acestei vieţi.

Mai are rost să adaug că dacă cineva ar reuşi să mă ducă înapoi în timp aş lăsa toate lucrurile aşa cum s-au întâmplat pentru că aşa am devenit omul care sunt acum.

Acum îmi vine să râd şi la fel vor face şi prietenii mei când vor citi aceste rânduri dar mulţi ani mi-am refuzat o grămadă de experienţe din fel şi fel de scuze găsite de mintea mea, eram poreclit şi pe bună dreptate “Omul cu NU“. Mă chemau la o “ieşire” …şi eu găseam imediat  un argument logic să tăi tot entuziasmul .

În unele cazuri se potrivea ceea ce spuneam dar erau şi multe cazurile în care erau doar false obiecţii.

Acum oamenii din jurul meu mă strigă “Mr.Optimistus” pentru că ascult mereu ce au de spus, îi încurajez când au nevoie mai mult, le ofer un zâmbet călduros şi sunt acolo  necondiţionat în caz de nevoie .

Simt cu adevărat că sunt un model pentru ei prin felul cum mă comport şi parcă totul curge natural şi simplu fără ca eu să aloc vreun efort peste măsură, doar făcând totul din inimă şi cu plăcere.

Odată ce am realizat că pot să mă educ în toate aspectele vieţii am început să găsesc informaţii tot mai multe despre:

 •        Cum să mănânci sănătos.
 •       Cum să faci sport eficient.
 •       Cum sunt eu ca persoană şi cum reacţionez în fel şi fel de situaţii.
 •       Cum să comunici cu cei din jur;
 •       Cum să iubeşti persoanele de lângă tine.
 •       Cum să socializezi.
 •       Cum să găsesc activităţile aducătoare de bani care au un rol important în lumea în care trăim.
 •       Cum să am mai multă energie şi cum să am grijă de emoţiile mele.
 •       Cum să fiu mai organizat…

Am început să găsesc informaţii în cărţi, reviste, internet, în jurul meu şi toate s-au legat de o dorinţă ce vine din interior, o pasiune nebună de a evolua.

Aş vrea să cred că cineva este capabil să disece fiecare domeniu în parte,  să testeze toate informaţiile existente şi să găsească un optim pentru fiecare om în parte.

Dacă ai reuşit anunţă-mă să vin la meditaţii!

Opresc pentru moment povestea aici deşi ştiu că curiozitatea este maxima, te aduc la realitate  cu “scuza”:  prioritatea eşti TU şi cum să evoluăm împreună.

Am realizat că “evoluţia perfectă” începe cu mine, apoi cu tine şi apoi cu restul.

O condiţie esenţială: dorinţa să vină din suflet în care doar probleme grave de sănătate ar putea fi o scuză bună pentru a sta pe loc!

***

Cum se face “evoluţia perfectă”?

 •  Făcând pas după pas  către ceea ce îţi doreşti aşa că simte-te liber să treci la acţiune, la experimentat cât mai multe lucruri pentru a vedea ceea ce ţi se potriveşte cu adevărat;
 •  Prin educaţie sau chiar citind acest blog;
 •  Alegând o  singură provocare  care te scoate din zona ta obişnuită pe care să o faci zilnic timp de 30 de zile minimum.

Am şi eu acum o provocare simplă  pentru tine, pe care o faci probabil zilnic fără să-ţi dai seama dar cu beneficii imense şi care te ajută să te cunoşti mai bine, o etapă esenţială în procesul de evoluţie.

Ai libertate deplină să găseşti cele mai bune metode prin care să te descoperi cine eşti ca persoană!!!

***

Mirror_mirror_by_Jesi86

Un scurt exerciţiu pentru tine ACUM.

Găseşte cea mare oglindă de la tine din casă şi uită-te atent la tine 5 minute fiind sigur că ai eliminat distragerile din jur şi îţi aloci aceste minute doar ţie.

Uită-te în ochii tăi!

Uită-te la faţa ta!

Uită-te la corpul tău!

Priveşte-te cu adevărat aşa cum încă ai tot ezitat să faci până acum!

Priveşte cu ochii tăi cine şi ce eşti!

Lăsând la o parte ce ai primit de la mama natură îţi place ce vezi sau găseşti măcar ceva ce îţi place la tine?!

***

M-aş bucura să fi stat cele 5 minute cu tine în faţa oglinzii şi acum aş vrea să-ţi reaminteşti cât de repede ţi-ai mutat privirea de la imaginea ta sau dacă ai privit atent la toate detaliile?

Pentru tine va fi ceva extrem de uşor în timp ce pentru alţii aceasta este o adevărată încercare.

Îmi amintesc că tot timpul găseam ceva care mă nemulţumea la mine, un fir de păr, că sunt neras…

Mintea mea găsea fel şi fel de scuze până am început să privesc altfel omul din faţa oglinzii, să-l cunosc mai bine şi chiar am recurs la un gest extrem să-mi dau o palmă serioasă şi să mă trezesc la realitate şi să las toate scuzele şi amânările deoparte.

Aceasta este o soluţie extremă pe care o recomand doar celor suficient de pregătiţi.

Sper  să-ţi fie de folos acest prim pas, cel cu oglinda care te ajută să te cunoşti mai bine, să te accepţi aşa cum eşti şi să ieşi cu încredere  şi curaj în mulţime!

Din toată inima,
Sorin Mihu

PS: Cum vezi “evoluţia perfectă” şi dacă eşti o persoană pregătită să treacă la acţiune cu adevărat?

Comentează cu profilul de Facebook.

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *