Home » Evolutie » Ce ar spune un peşte despre evoluţia ta?

Bine ai revenit pe Evolutia Perfectă!

Azi scriu un articol un pic altfel. Imaginează-ţi că întrebi un peşte dintr-un lac din apropriere: “Cum este să trăieşti în apă?”

Ce crezi că ar spune peştele?!

Îţi spun eu ce ar spune: “Ce apă?!”

Peştele habar nu are de apă. Îşi petrece ÎNTREAGA VIAŢĂ înotând de aici, acolo. Experienţa de A FI în apă este un detaliu complet invizibil pentru ei.

Apa este sursa lor de putere, libertate, mişcare şi în acelaşi timp este cea care le determină limitările şi graniţele până la care pot ajunge.

Apa este invizibilă şi imperceptibilă pentru peşte.

Încotro mă îndrept cu aceste rânduri? Care este legătura cu mine, cu tine şi…?

Toată viaţa, ai “înotat” într-un ocean de reguli, contraste, aşteptări, nesiguranţe, scuze şi convingeri limitative. Adaugi un pic de ignoranţă, amânare şi te trezeşti că ÎŢI DISTRUGI jocul cu propria evoluţie.

Partea interesantă: îţi este greu să-ţi vezi propriile limitări!

Le punem numi “unghiuri moarte”. Perspective care sunt acolo dar care îţi trec prin faţă, fără să le observi.

De fiecare dată când îţi propui să-ţi implementezi un nou ritual sau obicei te trezeşti că ceva se întâmplă şi aceste “unghiuri moarte” te sabotează din demersul tău.

Dau un exemplu clasic cu alergatul: îţi propui să alergi de luni după o pauză de un an de zile şi trei zile. Te trezeşti cu o oră mai târziu decât ţi-ai propus şi pentru a recupera timpul pierdut alergi până la epuizare chiar cu riscul de a te accidenta.

Varianta opusă: să alergi câţiva metri şi apoi să te întorci spunându-ţi că mai bine faci altceva.

Te împuşti singur în picior fără să ştii că ai pistolul în mână. :))

ÎNSĂ…

Pentru că anumite lucruri îţi sunt invizibile în acest moment, nu înseamnă că sunt pentru toată lumea aşa. În momentul în care ai vorbit cu câteva mii de persoane legate de implementarea de ritualuri şi obiceiuri, capeţi o altă viziune legată de acest proces şi care este legătura ascunsă dintre gând, obiceiuri şi destinul tău măreţ.


Descarcă de AICI materialul gratuit la care am lucrat în acest început de an:=>> http://evolutiaperfecta.ro/blog/destinul-tau/


“Orice efort al nostru este o călătorie în necunoscut, hrănită de speranţa intermitentă de a găsi într-o bună zi un capăt unde să te poţi odihni.” (F. Nietzsche)

peste

 

5 mici recomandări pentru lărgirea perspectivelor personale, eu sigur le am în vedere:

❶. Experimentează lucruri noi!

Experimentează activităţi noi, ceva ce-ţi este frică, lucruri care-ţi lărgesc zona de confort şi alege să faci asta în mod deliberat, fără să aştepţi universul să o facă pentru tine.

❷. Socializează!

Lumea iese mai mult afară acum şi este un moment bun să cunoşti grupuri noi, să te întâlneşti cu prieteni vechi, să-ţi faci alţii noi, să comunici.

Îmi spunea zilele trecute o fostă colegă că ea rar socializează, are alte preocupări. A trimis-o viaţa într-o excursie cu necunoscuţi, în care a fost nevoită să se integreze în grup, să comunice, să fie deschisă. Cine ştie cum se vor sincroniza drumurile din nou cu ei?!

❸. Învaţă ceva nou!

Un copil este pus în situaţia de a învăţa prin experimentare şi alături de ceilalţi încă de mic. Uitam acest mic detaliu odată cu înaintarea în vârstă, uitam să învăţăm lucruri noi într-un cadru colectiv şi mai ales folosindu-ne de toate simţurile.

Este mai uşor acum, dai o căutare pe google şi înveţi o limbă străină nouă, însă altul este sentimentul când te duci într-o ţară nouă şi începi să comunici chiar dacă este mai greu la început.

❹. Distrează-te!

Bucură-te de locul unde eşti acum şi de cei prezenţi, de activitatea pe care o faci zilnic chiar dacă uneori îţi displace, râzi la provocările pe care viaţa ţi le trimite în cale.

Eşti aproape de un echilibru între “muncă” şi “joacă”, cât de mult se întrepătrund?

❺. Exprimă-te!

Comunică cu cei din jur, spune ce te apasă, ce simţi că te deranjează, ce te încântă, spune cine eşti, ce simţi că te ajută sau îţi răpeşte libertatea. Aşa te eliberezi pe tine cât şi pe cel din faţa ta.

O recapitulare scurtă:

Experimentează

Socializează

Învaţă ceva nou

Distrează-te

Comunicare clară.

Concentrează-ţi atenţia asupra unor lucruri care-ţi aduc un plus de valoare în viaţa de zi cu zi, ai curaj să faci pasi într-acolo, să te dedici şi dacă simţi că este cazul să renunţi la ceva ce te ţine pe loc, dă-i drumul.

Cu prietenie,
Sorin Mihu

PS: După ce ai citit rândurile de mai sus, care crezi ca sunt lucrurile invizibile din viaţa ta?

Surse foto: deviantart.com (1)+ (2)

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *