Home » Evolutie » N-ai trecut prin viaţă dacă nu ai stat la coadă …

O dată ce ai stat la coadă, este aproape imposibil să uiţi acel sentiment.

În liceu, obişnuiam să merg cu autobuzul 17 până pe Calea Dumbrăvii, o stradă principală din Sibiu. Dimineaţa, de cele mai multe ori autobuzul era plin şi stăteam pe scările acestuia. Era o senzaţie aparte să stai aproape 30 de minute la înghesuială. Era o loterie de fiecare dată când stăteam la coadă să urc în mijlocul de transport. Ce vremuri…

Un lucru sigur, a contribuit la caracterul omului care scrie aceste rânduri, la un destin!

Revenind, acum stai la coadă aproape zilnic, de când te naşti până la adânci bătrâneţi. Atunci când baţi acelaşi drum către locul de muncă. În momentele când spui că “evadezi” şi pleci să descoperi lumea sau când îţi faci cumpărăturile, în grabă, la magazinul de cartier.

Aproape de fiecare dată ai pe cineva în faţa sau în spatele tău. Suntem tot mai mulţi şi am putea spune că distanţa personală dintre noi a scăzut.

Oare?!

Cu cât stai într-un oraş mai mare, cu atât mai mult ai parte de acest sentiment.

Zilnic, îţi este testată puţina răbdare pe care o mai ai. Pare o tragedie atunci când metroul are o întârziere de câteva minute, iar când urci în el, de abia mai ai puterea să vezi cine este lângă tine, dacă suferă, zâmbeşte sau strigă după ajutor.

Eşti tu cu gândurile tale, cum să câştigi mai mai mult, să ai parte de iubirea visată, să vizitezi cât mai multe locuri care-ţi taie respiraţia.

La ce-ţi fuge mintea atunci când eşti în astfel de situaţii?

Una din milioanele de presupuneri (!): din gând în gând, ajungi din nou la coadă şi te miri că-ţi creşte din nou tensiunea. O descarci apoi pe cei din jur să fie ciclul complet.

De la cuvinte simple (coadă…), la cele mai încâlcite, îţi rămâne să simţi pe propria piele ce înseamnă să râzi mai mult, să reevaluezi în ce-ţi investeşti resursele (timpul, banii, emoţiile, energia), să te premiezi mai des şi să te bucuri de prezentul acela faimos.

Este acum când citeşti aceste rânduri, iar dacă cumva eşti departe, ar fi momentul potrivit să-ţi pui nişte semne de întrebare.

Alege-ţi cu grijă cozile la care stai, să aibă însemnătate pentru sufletul tău,
Sorin Mihu

PS: “Doar cu inima poţi atinge cerul.” (Rumi)

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *