Home » Evolutie » Despre momentul în care te crezi mai “DEŞTEPT” decât ceea ce s-a întâmplat deja.

Pentru a înţeleg mai bine motivul din spatele acestor rânduri îţi propun un EXPERIMENT social.

Îl poţi face astăzi sau în următoarele zile, cu o persoană apropriată sau cu un necunoscut, la un viitor eveniment.

În ce constă micul experiment?

După discuţia uşoară de început, întreabă cât se poate de sincer persoana din faţa ta, cum îi mai merge şi ce “necazuri” mai are.

Etapa 1. Ascultă ce spune, oferă-i ocazia să se exprime şi să spună ce simte, să detalieze situaţia de viaţă trăită.

Etapa 2. Spune ce ai face tu în situaţia respectivă, spune soluţia care-ţi vine în minte şi care ţi se pare cea mai bună în acel moment, pe baza celor auzite.

Etapa 3. Urmăreşte reacţiile celeilalte persoane.

Cât de uşor acceptă recomandarea ta?!

Cât de repede trece la treabă?! (dacă este o persoană apropriată poţi verifica).

Etapa 4. După ce ai tras propriile concluzii, observă cum reacţionezi TU atunci când cineva îţi face o recomandare şi cât repede pui în practică cele auzite.


Scrie mai jos într-un comentariu dacă CREZI că POŢI să faci acest experiment în următoarele trei zile şi ce rezultate crezi că vei obţine.


Scriind aceste rânduri îmi vine în minte imaginea unui bun prieten. L-am cunoscut odată cu plecarea din ţară şi am avut ocazia să port cu el mai multe discuţii individuale şi de grup despre fel şi fel de subiecte.

Găsea mereu argumente contra la ceea ce spuneam eu sau cei din jur şi cu greu se oprea dintr-o discuţie până nu-i dădeai dreptate.

Pe o scară de la 1 la 10 cât de “atotştiutor” te crezi?!

Cum reacţionezi într-o discuţie contradictorie?

Una din avantajele modernităţii este că dispunem de un pachet larg de cunoştinţe şi avem acces la o varietate de informaţii (mai mult sau mai puţin contradictorii).

Ajungi să ai o cultură generală destul de bună şi să poţi spune că ai idee cât de cât despre mai multe domenii (economice, sociale, financiare, politice, culturale, sportive, tehnologice, etc) doar ACUM ai parte de învăţăturile a mii de ani.

Este suficient să priveşti un film, să citeşti o carte, să urmăreşti un documentar, să deschizi Facebook-ul, doar este plin cu mesaje inspiraţionale şi vorbe celebre, pentru a mai adăuga ceva la ceea ce ştiai deja, să adaugi ceva la bagajul de cunoştinte.

Inevitabil ajungi la un moment dat în care începi să te simţi mai sigur pe tine şi ceea ce spui, să te consideri mai “deştept” decât majoritatea şi să ai impresia că eşti un câştigător zilnic la emisiunea “Vrei să fii milionar?”, acel concurs televizat celebru de acum câţiva ani.

Cum se întâmplă în cazul tău?!

ce crezi

Inteligenţa se poate măsura prin diferite teste, una din clasificări spune de existenţa a 9 tipuri (inteligenţa ambientală, logico – matematică, muzicală, existenţială, restul în articolul de AICI) şi aceste rânduri vin cu un mic îndemn.

3 sugestii pentru deschidere şi învăţare:

1. Măsoară-ţi “deşteptăciunea” şi “prostia” pe cont propriu şi într-un mod cât mai realist, acesta este punctul de plecare pe drumul evoluţiei.

2. Aminteşte-ţi că într-o situaţie de viaţă sau într-o discuţie contradictorie adevărul este mereu la mijloc (se aplică inclusiv pentru acest articol).

3. Dă-ţi voie să înveţi din experienţa celorlalţi. Chiar dacă ai o situaţie aparent “UNICĂ/ SPECIALĂ”, sigur au mai existat de-a lungul istoriei persoane care au avut similarităţii cu ale tale, poţi învăţa din experienţa lor pentru a câştiga timp suficient să te bucuri de viaţă.

Mereu este câte ceva de învătat.

La final…

Este uşor să spui “ŞTIU”, rămâne să dovedeşti asta prin faptele tale de zi cu zi.

Cu respect,
Sorin

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *