Home » Evolutie » “Se poate evolua şi în sens invers? Poate fi numit acest proces evoluţie sau involuţie?”

Uneori poate să fie extrem de înfricoşător să priveşti cu atenţie lumea din jur, să fii sincer cu tine însuţi şi UNDE EŞTI ACUM, pe drumul evoluţiei.

Dacă te-ai trezi dintr-un somn adânc după 20 de ani, ai rămâne impresionat de multe lucruri pe care le vezi astăzi şi de foarte multe ai fi dezamăgit.

Elanul tehnologic este fără precedent, în fiecare clipă se mai inventează ceva cu intenţia de a ne face viaţa mai bună şi mai uşoară.

În momentul în care un copil este răsfăţ şi are multe avantaje are tendinţa să devină comod, un pic leneş şi să se culce pe o ureche, într-un limbaj mai popular.

Atenţionare: ESTE O ALEGERE PERSONALĂ SĂ FII PROACTIV.

Totul este direcţionat către eficienţă şi eficacitate pentru a putea ţine ritmul “nebun” impus de societate.

Te mai miri, tot mai mulţi suferă de “STRES” la locul de muncă cât şi acasă din cauza cerinţelor uneori prea mari. Efectele pe poţi vedea la ştirile de la ora 5.

“Se poate evolua şi în sens invers? Poate fi numit acest proces evoluţie?

O întrebare primită de la un cititor zilele trecute.

Ne putem juca cu două cuvinte, EVOLUŢIE SAU INVOLUŢIE. Ar fi fals să spun că între cele două există un semn de egalitate.

În unul din articolele de pe blog, în cel cu turnul evoluţiei, detaliez treptele  evoluţiei personale.

Adică pleci din punctul A şi ajungi în punctual B (o persoană genială, plină de iubire care a ajuns la iluminare).

Marea majoritate a oamenilor sunt în cursa de a ajunge în acel punct B.

Unii am fost mai harnici şi sunt mai aproape de un echilibru pe toate planurile vieţii, în timp ce alţii sunt de abia la început, făcând primii paşi.

Cu câteva mici excepţii, majoritatea sunt pe calea măiestriei personale fie că sunt conştienţi de acest aspect sau merg aşa fără să-şi  dea seama ce şi cum, se lasă purtaţi de val, împinşi de „SISTEM”.

Întrebarea ta scoate la iveală două aspecte:

1. Există ceva înainte de punctul A, în care te afli acum?

2. Poţi să revii pe o treaptă inferioară în momentul în care ai ajuns până la un anumit nivel?

La prima, poţi să-i spui involuţie în momentul în care faci tot posibilul să te distrugi singur şi pe cei din jur, te laşi prins de tentaţiile acestei lumi (viciile duse la extrem sau obiceiuri nesănătoase).

Aşa îţi refuzi şansa de a-ţi pune în valoare abilităţile unice, să ţi le dezvolţi cu răbdare şi entuziasm şi să oferi ceva acestui pământ, să laşi o amprentă că ai fost AICI ŞI ACUM.

“Nici o acţiune care-i face rău altuia nu duce la evoluţie rapidă.” (Neale Donald Walsch)

La a doua întrebare, poţi să ajungi să ai o situaţie financiară acceptabilă, o relaţie de iubire care te face să te simţi viu, să fii un lider pentru un grup anume, să simţi iubirea necondiţionată.

Toate acestea înseamnă că ai ajuns la un “nivel 4” de dezvoltare însă provocarea este să ajungi să-ţi trăieşti vocaţia, ceea ce te împlineşte din interior (următorul nivel).

Poţi face paşii către a ajunge la acel “nivel 5” – vocaţia sau poţi să revii din nou la “nivelul 1” în care porneşti de la capăt pentru a obţine o situaţie financiară, o relaţie, lider de trib, iubire, vocaţie, genialitate şi în final să ajungi la OMUL SUPERIOR, moment în care simţi împlinire totală fără să mai revii la cele inferiore.

La ce nivel s-au dus gândurile tale ACUM?

Eşti sincer cu tine şi poţi privi adevărul în faţă?

Până descoperi răspunsul tău spun că eu mă simt încă mic, însă simt că este mult potenţial de creştere, chiar dacă distragerile mediului în care trăim sunt parcă mai mari ca oricând, chiar dacă în aparenţă ducem o viaţă aproape paşnică doar privim revoltele de cele mai multe ori la televizor, avem alte bătălii de dus zilnic cu noi înşine, cu ceea ce ALEGEM să facem şi la ce spunem STOP.

Puţin probabil să te mai duci la vânătoare pentru a-ţi procura hrana pentru următoarea perioadă, acum mergi la supermarket şi umpli frigiderul având în vedere să cheltui cât mai puţin.

Vedem de aici unde se îndreaptă lucrurile. Evoluţie sau involuţie?!

photo by:

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *