Home » Evolutie » Un pix, o foaie albă şi începi să experimentezi ce înseamnă indiferenţa în viaţa ta!

Totul a plecat cu un anunţ de avertizare, ce se află în spatele încrederii. A continuat cu învată să foloseşti detaşarea emoţională şi astăzi vin modalităţiile de învăţare a acestui proces simplu.

Ca orice lucru în viaţă  indiferenţa se învaţă şi mai jos sunt nişte exerciţii practice,  pe care să le adaptezi şi să le testezi dacă funcţionează pentru viaţa ta, pentru a le folosi şi pe viitor.

Motivul pentru care recomand folosirea indiferenţei sau a detaşării emoţionale: eşti sfătuit insistent că ai nevoie de încredere:

 •     pentru a obţine locul de muncă dorit.
 •     pentru a reuşi să atragi atenţia unei persoane pe care o placi.
 •     pentru a începe o afacere personală.
 •     pentru a-ţi urma calea.

Dar încrederea este direct influenţată de experienţa avută în domeniul respectiv.

Fără să vrem, suntem în fiecare domeniu al vieţii  într-un continuu proces de învăţare, mai ales odată ce ai pornit pe drumul evoluţiei personale.

În funcţie de timpul investit în fiecare domeniu, în unele s-ar putea să fii expert, în timp ce în altele eşti doar un începător.

Partea ciudată: încrederea este netransferabilă de la un domeniu la altul!

Chiar dacă reuşeşti să obţii jobul dorit, chiar dacă reuşeşti cumva să o faci pe persoana de care îţi place să-ţi răspundă la sentimente sau reuşeşti să-ţi dezvolţi business-ul online, simţi succesul doar temporar.

Ai nevoie să opreşti acest ciclu dureros,  în care doreşti să faci ceva anume şi să-l înlocuieşti cu o “linişte” sau “stare de bine”. De cele mai multe ori, aceasta vine din ce fel de om eşti, ce faci şi “ce om devii”.

A face persoana de lângă tine mai fericită, fără să îţi doreşti nimic  în schimb.

Ei bine, ştiu că adevărul este un lucru dureros şi diferit pentru fiecare în parte si  în cele mai multe cazuri este mai uşor de suportat, dar cum  faci un pas pozitiv pentru a schimba acest lucru ASTĂZI, ACUM ÎN ACEASTĂ CLIPĂ.

CUM SĂ ÎNCEPI SĂ FOLOSEŞTI INDIFERENŢA ÎN VIAŢA TA???

Atat de detasat

Exerciţiu 1ÎNVAŢĂ SĂ TE BUCURI DE VIAŢA TA AŞA CUM ESTE EA, CÂT MAI REPEDE

1.În primul rând găseşte un pix, o foaie de hârtie şi scrie toate lucrurile care te fac să te simţi bine.

(scrie cel puţin 10, bine?)

2. Apoi scrie toate motivele pentru care este bine să exişti pe pământ ACUM în acest moment (sunt sigur că vei găsi cele mai bune motive).

3. Fă o listă cu toţi oameni pe care îi iubeşti şi care te iubesc pe tine.

(asigura-te că simţi în stomac acest lucru!)

4. Fă o listă cu toate activităţile pe care le faci cu entuziasm şi plăcere;

5. Fă o listă cu toate lucrurile pe care “LE-AI FĂCUT” şi de care eşti mândru;

6. Uită-te la stilul tău de viaţă – ÎN AFARĂ de domeniile în care crezi că ai mai multă nevoie de încredere – cât de aproape de ceea ce îţi doreşti sunt?

7. Ştii să te bucuri de viaţă, să te amuzi? Dacă prea puţin, atunci este indicat SĂ CAUŢI SĂ MODIFICI ACEST ASPECT PRIMA OARĂ;

8.Cât de des faci ceva care te face să zâmbeşti din toată inima? Dacă răspunsul este negativ atunci ACEST ASPECT ARE ÎNTÂIETATE…!

***

Exerciţiu 2CĂUTĂ SĂ ÎNLOCUIEŞTI SENTIMENTUL DE ANXIETATE CU AMUZAMENTUL

În regulă, să începem cu cele mai importante elemente de pe lista de mai sus, să te bucuri de viaţă şi să zâmbeşti mai des, în fiecare zi.

În locul unei priviri duşmănoase, cu privire la succesul în afaceri al  vecinului, în locul dorinţei de a primi validare de la oamenii din jurul tău, începe să cauţi amuzamentul pentru tine.

Gândirea corectă este ” Sunt indiferent care este părerea ta despre ceea ce fac eu. Sunt preocupat să mă bucur de viaţă!

Concluzia:

Încrederea este estimarea că toate lucrurile vor merge bine, în timp ce indiferenţa este despre a face ceva distractiv, să construieşti din toată inima, cu zâmbetul pe buze şi să fii un exemplu pentru cei din jur.

Indiferenţa te va răsplăti cu zâmbete şi îţi va oferi posibiltatea să te apropii de oameni şi de ceea ce îţi doreşti sau în alte cuvinte scopul tău mai mare – acordarea de valoare celorlalţi şi acestei lumi în timp ce îţi conduci propria viaţă detaşat de ceea ce alţi gândesc despre tine.

Aştept întrebările tale legate de indiferentă şi ce presupune ea.

Sorin Mihu

PS: Asigură-te că înainte de a mă crede pe cuvânt legat de indiferentă, faci exerciţiile de mai sus şi testezi în viaţa reală cele spune, în cel puţin 3 cazuri diferite şi acest lucru îl poţi face cu orice auzi de la mine.

Testează ceea ce este potrivit pentru viaţa ta adaptând, aplicând şi punând în practică în timp util informaţiile primite.

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

One thought on “Un pix, o foaie albă şi începi să experimentezi ce înseamnă indiferenţa în viaţa ta!

 1. Ora Exacta says:

  Cautand pe netul din Romania uite ca am nimerit pe saitul dvs..
  Trebuie sa apreciez ca sunt placut surprins de calitatea informatiilor de pe aceasta pagina si va doresc cat mai
  mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *