Home » Evolutie » De ce ai o inimă egoistă şi ce poţi face cu ea?

Ţi s-a spus că este important să dăruieşti şi să fii acolo pentru cei din jur. Apoi ai fost atenţionat să ai grijă cât de multă încredere ai în ceilalţi: “S-ar putea să pierzi, să fii înşelat...”.

O permanentă alternanţă între cele două extreme. Cea în care eşti prezent pentru cei care-ţi ies în cale şi cea în care auzi cuvinte să stai departe: “Toţi au un interes şi sunt răi”.

Eşti educat să fii sociabil odată cu avertismentul: “Ai grijă cu cine vorbeşti, s-ar putea să vrea ceva ce la tine!

Revenind la partea cu dăruitul am fost mereu acuzat de naivitatea. Ofer prea mult chiar şi acolo unde pare prea mare riscul. Ceva s-a schimbat pe parcurs.

Este mişto să poţi dărui din ceea ce ai mai bun în tine însă este important să iei un considerare că ai o inimă egoistă în piept.

De ce spun aşa ceva?

Să-ţi spun un secret despre mine, despre tine.

Inima este cel mai “egoist” organ pe care-l avem. Preia cel mai bun şi oxigenat sânge din corp. Restul îl lăsă pentru celelalte organe periferice. Cel mai bun sânge, cel mai bine oxigenat ajunge la inimă.

Un pic egoist dar dacă inima NU ar face asta ea ar muri şi ar lua toate organele după ea.

În traducere pentru inimă este important să fie “EGOISTĂ”. Aşa şi celelalte organe trăiesc.

Asta înseamnă să fiu responsabil pentru fericirea mea. Tu să fii responsabil pentru tine prima oră şi DOAR de acolo începe evoluţia ta.

“Tot ceea ce este frumos, tot ceea ce este valoros, tot ceea ce este semnificativ vine din inimă. Inima este chiar centrul tău.” (Osho)

Ce poţi face astăzi pentru tine ca apoi să dai mai departe din ce ai mai bun?

photo by: h.koppdelaney

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *