Home » Evolutie » Învaţă să foloseşti detaşarea de rezultat pentru zile toride

Pentru cei care din diverse motive au RATAT prima parte din seria: Atenţiune – ce se ascunde în spatele încrederii!”  este indicat să-l citesti acum apăsând pe link-ul de mai jos.

=>>http://evolutiaperfecta.ro/atentiune-ce-se-ascunde-in-spatele-increderii/

Iar pentru toţi cei care au citit sau au distribuit articolul le mulţumesc pe această cale.

Astăzi vin cu continuarea care conţine una din soluţiile pentru a evita să căzii în capcana încrederii.

Motivul pentru care încrederea este aşa alunecoasă când vine vorba despre dezvoltarea personală.

Încrederea este conectată la sistemul nostru de emoţii de peste zi. Acum te simţi puternic, încrezător ca peste câteva ore să te simţi lipsit de vlagă şi entuziasm.

Clar avem diferite stări de dimineaţă până seara...

… şi chiar crezi că oamenii interesaţi de evoluţie se expun acestei bătălii emoţionale de fiecare dată când situaţia de viaţă o cere, fie că este vorba de un interviu pentru un job de care ai neapărat nevoie, fie că vrei să atragi atenţia unei persoane pe care o placi sau chiar când cauţi să-ti formezi noi obiceiuri.

De fapt ai văzut vreodată oamenii de succes muncind până le dau sudorile?? Wink

Cam RAR şi acest lucru se întâmplă pentru că ei deţin o calitate destul de diferită de încredere.

Ei folosesc acum opusul ei – INDIFERENŢA/DETAŞAREA DE REZULT.

Detasarea

Chiar dacă au parte de cele mai mari provocări, merg în direcţia lor ei şi clar evită să fie conduşi de emoţii în ceea ce fac.

“Încrederea este o asumare conştientă a riscurilor!” (Graţian Sonu)

Aceşti oameni de succes, care folosesc indiferenţa, lasă procesul de evoluţie să curgă de la sine şi intră într-o stare de pace interioară. Ei absorb şi acceptă toate posibilităţile de zi cu zi, fie ele extraordinare sau până la cele mai înfricoşătoare momente. Sunt adaptabili.

Îmi povestea un administrator de site cum căuta să obţină o autorizaţie de vânzare a unor produse online şi s-a lovit de birocraţia din România.  A fost trimis de la un birou la altul zile la rând. A mers de atâtea ori încât spunea că a ajuns să meargă cu ochii închişi la sediu finanţelor şi culmea fără rezultate palpabile din cauza legislaţiei. Chiar dacă au existat şi nervi, tensiuni, timp pierdut  doar detaşarea de rezultat la salvat.

Oamenii de succes evită să-şi sufoce mintea cu gânduri prea multe înainte de acţiunile viitoare. Alocă un pic mai multe gânduri decât pentru a bea o înghiţitură de apă. Sunt conştienţi de consecinţe, le acceptă şi acţionează fără ezitare.

Deasemenea ei lasă în urmă concepţia că ai nevoie de încredere, că lucrurile vor merge bine în viaţă pentru a reuşi, motiv pentru care ei resimt foarte puţin eşecurile şi respingerile pe care le primesc în toate domeniile vieţii (personal, profesional, spiritual).

Aceşti oameni sunt atât de concentraţi pe scopul lor suprem – lucru ce ţine de descoperirea vocaţiei în viaţă, indiferent că vor să fie cei mai mari cântăreţi de rock, să-şi dezvolte business-ul online sau doar să fie oameni mai buni cu cei din jur astfel încât EI ACORDĂ PUŢINĂ IMPORTANŢĂ EMOŢIONALĂ LA ACŢIUNILE LOR. LE TRĂIESC CU ADEVĂRAT ŞI SE DETAŞEAZĂ DE REZULTAT.

Cu alte cuvinte pasiunea lor în viaţă vine mereu în faţa opiniilor şi judecăţilor celor din jur  iar atunci când simt că este necesar să acţioneze chiar asta fac.

Scopul lor suprem le dictează cum să se simtă fără să ţină cont de ce ar spune cei din jur dacă ar acţiona cumva, sunt relaxaţi indiferent de ceea ce se întâmplă în exteriorul lor şi pe care nu-l pot controla.

De ce?

Oare ce vor zice colegi mei daca atipesc un pic

Pentru că în cazul în care acţionează, merg în direcţia greşită, “experţii în indiferenţă” îşi învaţă lecţiile şi sunt conştienţi că este doar un eveniment din mulţimea de alte din viaţa lor. Smile1

Pentru ei succesul şi împlinire în viaţă înseamnă mai mult decât un singur eveniment în sine.
Doar pentru că ai ratat un job asta nu înseamnă că s-a sfârşit lumea sau să-ţi pierzi credinţa în tine, care chiar sincer eşti o persoană super.  Citeşti aceste rânduri, acest lucru îmi confirma că chiar eşti o persoană deschisă şi curioasă. Wink
În formarea de obiceiuri indiferenţa te ajută să treci peste descurajările celor din jur, să testezi ceea ce funcţionează pentru tine şi viaţa ta şi să te adaptezi în final la felul personal de a fi.

Acum dacă citeşti aceste rânduri şi te gândeşti că viaţa ta este plină de probleme şi necazuri, fără împlinire sau te întrebi cum te poate ajuta indiferenţa când te ajungi greu cu bani sau ai posibilităţi reduse să-ţi cumperi de mâncare pentru tine şi cei dragi.

Răspunsul vine sub forma: indiferenţa/detaşarea este una din elementele necesare evoluţiei pe care o poţi adăuga perseverentei şi acestea te fac să te uiţi atent la viaţa ta, la fiecare aspect al ei şi să te întrebi:

  •     Ce am făcut bine până acum?
  •     Ce aş putea îmbunătăţii?
  •     Cum să fiu mai adaptabil la mediul în care trăiesc?

Cele mai bune idei  şi rezultate apar atunci când se pune presiune puţină pe ele şi vin dintr-o stare de relaxare şi prezenţă.

Detaşarea are rolul să te poziţioneze pe calea de mijloc şi este una din cele mai preţioase lecţii pe care le putem învăţa.

Aş vrea să cred că foloseşti indiferenţa deja în viaţa ta şi pentru cei care caută exerciţii practice le voi scrie în articolul următor, aşa că stai pe aproape.

Chiar mă macină curiozitatea să văd într-un comentariu dacă te gândeai la acest aspect când ai citit articolul iniţial.

Foloseşti indiferenţă în viaţa ta şi ce rezultate ai cu ea?

Sorin Mihu

photo by: physiognomist

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

2 thoughts on “Învaţă să foloseşti detaşarea de rezultat pentru zile toride

  1. Delia says:

    Multe din procesele antiimte mai sus le-am invatat cand studiam Legea Atractiei (Abraham Hicks, Jane Roberts Seth , Napoleon Hill, etc) si pot spune ca mi-au schimbat viata. De asemena rezonez foarte mult cu ceea ce ati spus in leg. cu planul pe care viata il are pentru noi si cred ca din perspectiva pe care o avem nu intotdeauna, dorintele noastre sunt in armonie cu Sursa. Unele dorinte pot veni ca rezultat al ununi conflict de egouri, sau din dorinta de a fii mai superior, sau de a primi aprobarea celor din jur. Toate acestea sunt alimentate de ego si de sentimente negative (care nu sunt in armonie cu Fiinta) si deci puterea lor magnetica este mica in consecinta e foarte putin probabil ca dorinta sa se materializeze, lucru care duce la si mai multa frustrare. E foarte importatn sa fii in armonie cu viata, doar atunci lucrurile pe care le vrei cu adevarat se vor maniferta in experianta ta Q: Cum as putea sa particip la niste cursuri / o tabara de Reiki? Am vazut articolul cu tabara de la Orastioara (aproape de mine) si mi-ar fii placut sa iau parte la o astfel de experienta. Eu sunt din Deva Multumeeeesc !

  2. […] ultimul articol, îţi spuneam despre cum să foloseşti detaşarea şi eu făceam exact […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *