Home » Evolutie » Legătura dintre vârstă, realizările actuale şi destinul tău măreţ

Ieri, 23 Mai a fost ziua mea. Aparent ar trebui să fiu mai “înţelept”, dacă tot am schimbat prefixul.

Ideea acestui articol mi-a venit un urma unei discuţii avute cu un bun prieten, zilele trecute. Din vorbă în vorbă, m-am trezit la un moment dat că mă întreabă: “Şi…, ce ai realizat până acum?!

Am bolborosit rapid un răspuns, fără să intru prea mult în detalii. Totuşi întrebarea lui mi-a rămas în minte, motiv pentru care acum citeşti aceste rânduri.

Pe lângă celelalte obiceiuri şi ritualuri, ziua de naştere este inclusiv prilejul pentru un mic “inventar”. Te învârţi pe axa trecut, viitor şi prea puţin prezent pentru a verifica ce căsuţe ai reuşit să bifezi până acum, dacă ai reuşit să treci de la statul de “om invizibil”, la o sursă de inspiraţie (super-erou) sau invers.

Cum îţi foloseşti energia?

Ai relaţia de iubire mult visată?

Pleci plin de entuziasm către locul de muncă, unde de abia aştepţi să te vezi cu colegi?

Simţi bucurie când deschizi uşa casei după o zi pe drumuri?

Ai reuşit să vizitezi ţara X?

….

Cu cât lista de dorinţe este mai mare, cu atât timpul petrecut la acest “inventar” creşte, iar dacă cumva plănuieşti să păcăleşti acest proces, se asigură cei din jur să-l faci cu tot felul de întrebări iscoditoare.

“Zilele de naştere sunt încărcate cu memoriile de ieri, cu bucuriile de azi şi cu visele de mâine.” (Anonim)

Cu această ocazie, o perspectivă la care voi renunţa imediat ce termin de scris aceste rânduri cu legătura dintre vârsta, realizări şi destinul tău măreţ:

Vârsta

Vârsta reală din buletin vine la pachet cu o colecţie de coşmaruri, mai ales dacă ai trecut de un anumit număr. Corpul îţi dă tot felul de avertizări. “Grijile” apar parcă tot mai devreme într-o societate în care presiunea este mai mare ca oricând. Regretele îţi dau târcoale într-o lume cu atâtea lucruri de făcut şi aşa puţin timp (!).

Recunoşti o parte din scenariul descris mai sus? Ce simţi cu privire la vârsta ta?

Realizările actuale

Acum de ziua mea am făcut şi eu un inventar rapid. Aş putea spune că am reuşit să construiesc o comunitate în jurul acestui proiect cu evoluţia perfectă, aş putea spune că am un număr de diplome, aş putea spune că am avut privilegiul să întâlnesc oameni de calitate şi să am o familie numeroasă sau că am urcat nişte trepte în carieră. Astăzi eşti sus, mâine te trezeşti din nou pe fundul prăpastiei şi o iei de la capăt.

În momentul în care te întrebi care sunt realizările actuale apar următoarele situaţii (este o linie subţire între cele două şi de cele mai multe ori se întrepătrund):

1. Una mai rară – eşti mulţumit de realizările tale, doar eşti “perfect” cu bine şi cu rele, ai un plan pentru a-ţi atinge potenţialul şi reuşeşti să te detaşezi de el pentru a te bucura de fiecare moment în parte. Tot aici apreciezi critica şi cauţi să înveţi în permanenţă de la cei din jur.

Tot aici accepţi că moartea este inevitabilă şi cauţi să trăieşti la intensitate maximă clipa.

2. Una din cele mai generale – atunci când îţi spui că nu eşti suficient de bun, că ai nevoie să controlezi mai bine ce se întâmplă în viaţa ta, nervozitatea este la cote ridicate, te simţi în nesiguranţă oriunde ai merge, te simţi nedreptăţit, ai impresia că nimeni nu te place cu adevărat, îţi doreşti să atingi perfecţiunea, ai o colecţie de temeri, îţi doreşti să-i faci fericiţi pe toţi ceilalţi, ai o părere negativă despre tine, simţi că nu meriţi să fii iubit şi că nu mai are rost să încerci.

Fie că începi să te lauzi cu realizările tale sau că te simţi mic prin ce ai reuşit să faci, CEVA de reţinut: este o pierdere de timp să justifici în faţa cuiva ce este important pentru tine şi sufletul tău.

Oare faptul că respiri şi citeşti aceste rânduri nu este tot o realizare?!

Destinul tău măreţ

M-am cam lungit cu vorba, descarcă de AICI materialul gratuit la care am lucrat în acest început de an despre destinul măreţ (DOAR 14 pagini):=>http://evolutiaperfecta.ro/blog/destinul-tau/

Am nişte întrebări “serioase” pentru tine:

A. Cat de mult reuşeşti cu adevărat să te bucuri de pezent?

B. Cât de conştient eşti de tine ZILNIC?

C. Cât de uşor vezi legătura dintre vârsta, realizările actuale şi destinul tău măreţ?

trezire

 

În loc de încheiere, un mesaj simplu pe care-l repet de ceva timp:

Îmi place să ofer măcar o parte din tot ceea ce primesc şi am ACUM.

Urarea mea pentru tine cu această ocazie:

* Îţi doresc energie fizică maximă în tot ceea ce faci.
* Îţi doresc voinţa puternică.
* Îţi doresc atracţie maximă pentru tot ceea ce îţi place.
* Îţi doresc să oferi iubire şi să primeşti iubire.
* Îţi doresc multă inspiraţie.
* Îţi doresc genialitate şi autenticitate.
* Îţi doresc vocaţie trăită pe propria piele în fiecare zi.

Respectând cele de mai sus apare şi evoluţia.

Sorin Mihu

PS: Aceste rânduri s-au conturat în urma răspunsurilor primite pe pagina de Facebook. Le mulţumesc tuturor celor care şi-au făcut un pic de timp să-şi spună părerea despre acest subiect.

Sursa foto: deviantart.com

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

3 thoughts on “Legătura dintre vârstă, realizările actuale şi destinul tău măreţ

  1. Marinela says:

    La multi ani!

  2. Nu cred ca exista neaparat o relatie intre varsta si realizari. Sunt oameni care au realizari imense la varste inaintate, asa ca asta nu e neaparat un plus sau un minus.

  3. Mihaela says:

    La multi ani si implinire maxima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *