Home » Evolutie » M-a făcut mama “economist” si “erou” de mare calitate

Da, ai citit bine, m-a făcut mama “economist” însă  dincolo de şcoala terminată este ceva mai mult. Caut de fiecare dată să fac lucrurile mai repede, mai bine şi cu minimul de efort.

Fie că este vorba să fac o călătorie, fie că este vorba de viaţa de zi cu zi, bugetul săptămânal, găsesc mereu cele mai bune resurse.

Parcă totul se leagă natural şi simplu.

La fel se întâmplă şi în cazul tău?

Îţi faci zilnic viaţa mai uşoară?

În muncă şi în tot ce fac testez mereu aspecte ca să-mi îmbunătăţesc eficacitatea şi eficienţa, atât la nivel individual pentru că de acolo porneşte evoluţia şi apoi colectiv prin puterea exemplului.

Pe lângă asta m-a făcut mama un foarte bun mediator

Într-o societate cu multe dezechilibre, cu mulţi trăind extreme mă găsesc eu să aduc de cele mai multe ori echilibru şi liniştea în jur.

Să eman energie pozitivă. Să încurajez cu dragă inimă. Să  aduc o umbră de speranţă negativiştilor. Să-i aduc cu picioarele pe pământ pe visători. Să diminuez conflicte. Să aduc pacea între cei care se ceartă, în mod natural şi fără mare efort.

A fost nevoie să învăţ pe propria piele să fiu atent la ce bătăli să-mi aleg şi când să intervin. Am avut capul cât pepenele de la loviturile primite, în încercarea de a stinge un conflict pornit din senin. Victory

Totul se termină cu bine mai ales când îţi înveţi lecţia aferentă.

M-a făcut mama om de calitate

Te-am cucerit şi ţi-am câştigat încrederea încă din primele minute prin zâmbetul sincer şi dorinţa de a te ajuta. Recent am aflat de la nişte clienţii că numele meu semnifică “Cel care ajută“.

Cred că suntem pe acest pământ să aducem pe lângă experienţele pe care le trăim o mică contribuţie la acest pământ.

M-a făcut mama sufletist şi cu un cod moral pe măsură

Atâta timp cât îmi dau voie pot simţi foarte uşor stările tale sufleteşti, mai ales dacă eşti în faţa mea. Te pot citi aproape ca pe o carte deschisă, deşi în final doar tu eşti singura persoană care ştie prin ceea ce trece.

Prin gradul mare de empatie te pot ajuta în cel mai bun mod pentru a ajunge la măiestrie.

Pot să fiu cel mai bun prieten al tău, cel mai mare aliat pentru progres sau pot să fiu unul pe lângă care treci cu indiferenţă.

Fiecare are drumul lui în viaţă. Dacă al tău coincide cu al meu mă bucur să te am alături. La final îţi doresc tot binele din lume orice ai alege.

M-a făcut mama puternic şi răbdător

luptoare pacifista

De-a lungul timpului au trecut mulţi prin fata ochilor mei. Era uşor să le disting entuziasmul şi puterea când începeau să-şi formeze un nou obicei, să meargă la sală, să-şi dezvolte afacerea dar odată ce motivaţia scădea numărul acestora se diminua.

De cele mai multe ori “strângeam” şi “terminăm” ceea ce alţii doar începeau distraşi apoi de altele.

Într-o bătălie câştiga cel care rezistă până la final.

M-a făcut mama “lacom”

Da şi aici ai citit bine. “Lacom” indiferent că este vorba de mâncare, iubire, relaţia cu ceilalţi, muncă.

Există doar două opţiuni în cazul meu – fac sau stau cu braţele încrucişate fără să fac nimic.

Când fac dau 110% din mine şi ştiu că aceea este calea de creştere. Şi aici a fost nevoie să învăţ lecţia detaşări de rezultat, să mă bucur de fiecare moment al călătoriei pe cât posibil.

M-a făcut mama flexibil şi adaptabil

Este în gena noastră pentru a supravieţui să ne adaptăm rapid la schimbările ce se întâmplă în mediu. Aşa funcţionează evoluţia şi cred că sunt unele din cele mai importante aspecte când te interesează acest proces. Inclusiv cartea pe care am început-o descrie acelaşi subiect, adaptabilitatea.

Flexibilitatea înseamnă să cunoşti foarte bine regulile mediului în care trăieşti şi apoi să jonglezi cu ele în cel mai bun mod fără să afectezi libertatea celor din jur de a face acelaşi lucru.

M-a făcut mama curios şi dornic de joacă

De fiecare dată când sunt undeva îmi place să văd ce se întâmplă acolo, ce se vorbeşte şi cu ce pot contribui eu din experienţa mea.

Curiozitatea faţă de educaţie şi tot ce înseamnă evoluţia personală m-au făcut persoană care-ţi scrie aceste rânduri.

Am insistat în materialul cu harta evoluţiei asupra unei etape esenţiale pentru a progresa, cunoaşterea de sine.

“Voieşti să cunoşti lucrurile? Priveşte-le de aproape. Vrei să-ţi placă? Priveşte-le de departe.” (Ion Luca Caragiale)

Şi aici a fost nevoie să-mi învăţ lecţia aferenta, să-mi aleg cu grijă informaţiile pe care le parcurg, să acord atenţie la cuvintele pe care le folosesc şi să las lucrurile să se întâmple de la sine.

M-a făcut mama un star  modest şi să cred că pot face orice.

Mult timp am avut o părere foarte proastă despre mine, o încredere în sine scăzută şi multă frică de eşec. A fost nevoie să aud repetate de foarte multe ori de cei pe care-i întâlneam care-mi spunea că sunt un “Star”, “Guru”, “Optimiscus”, “Super Sorin” pentru a începe să cred, să mă accept cu bune şi rele .

Modest pentru că prefer să las acţiunile şi ceea ce fac să vorbească.

Este deja celebru experimentul care arată că percepţia personală este mult mai aspră decât percepţia celor din jur despre noi.

Testând recent mai multe lucruri noi şi reuşind să trec peste multe provocări primite de la viaţa am înţeles că pot face orice îmi propun şi mai ales dacă cineva a reuşit deja să facă acel lucru cu succes.

Ar fi nedrept să spun că pentru toate cele de mai sus au fost doar contribuţia mamei. Le sunt recunoscător la maxim ambilor părinţii pentru tot ce au făcut pentru mine, pentru felul cum m-au crescut pe mine şi pe fraţii mei.

Ce ai de reţinut din acest articol:

1. Să înţelegi că eşti mai mult decât o simplă funcţie, categorie şi ai un potenţial imens.

2. Să înţelegi că poţi face orice atâta timp cât acţionezi cu consistenţă în acel sens.

3. Să înţelegi că eşti o persoană unică, însă să iei în considerare că există atât de multe lucruri şi obiceiuri pe care le ai în comun cu ceilalţi.

4. Să înţelegi că evoluţia este o călătorie pe care în final o faci singur şi doar de tine depinde să te bucuri de ea.

5. Să-ţi alegi “imposibilul” pe care ţi-l doreşti pentru viaţa ta. Yikes

Îndemnul de final…

Dacă ai fi în faţa unui prieten de-al tău şi ai vorbi despre tine cum te-ai descrie:

“Ce te face mai special? Cum te-ai descrie?”

Cu prietenie,


Sorin Mihu

Comentează mai jos cu profilul de Facebook:

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *