Home » Cunoastere de sine » Magia dincolo de cuvinte în preajma Crăciunului – eşti aproape de pasiunea ta?

În copilărie de abia aşteptai această perioadă a anului, să vină moşul cu cadouri. Mirosul de cozonac şi aroma bradului te îmbia să te duci  în aceea direcţie.

Recunosc, am aşteptat şi încă aşteptat.

Zăpada îngheţată făcea un zgomot hazliu de fiecare dată când ieşeai din casă. Colindele răsunau din casă-n casă şi erai primit cu braţele deschise, cel puţin aşa vreau să cred.

Am prins aceea perioadă, m-am bucurat de ea şi ceva îmi spune că chiar dacă ai avut condiţii mai grele simţeai Crăciunul, sau cel puţin zgomotul din jur.

În seara aceasta am regăsit o parte din spiritul şi magia acelei perioade. Am descoperit că încă există pasiune pentru ceea ce faci şi pentru a transmite ceea ce ai mai bun în tine.

Crezi că mai este posibil aşa ceva?

Crezi că mai există magie, mai simţi ceva acolo, în  biata inima atacată din toate părţiile, de provocările vieţii?

Am fost la un excelent concert de colinde şi eram pregătit să scriu în doar câteva cuvinte, ce sublim şi încântător a fost!

M-am încărcat de energie pozitivă şi fiecare parte din corpul meu, a vibrat. Fiecare sunet a ajuns până în cea mai mică celulă a mea şi a adus-o la viaţă, să simtă magia.

emotia din spatele colindelorImaginează-ţi o biserică mare, cu ecou specific, în care ai fost recent, cu o orgă imensă, la care se adăuga o orchestră cu toate instrumentele posibile. În momentele de tăcere, se auzea un mic clopoţel (recunosc, o parte din instrumente îmi sunt necunoscute).

Adăugă o soprană, un cor şi vocea a sute de oameni, care cântau împreună despre ceea ce semnifică cu adevărat această perioadă:

  • Să fii prezent, în acel moment unic;
  • Să oferi dragostea şi atenţia ta necondiţionată;
  • Să dăruieşti ceea ce alţii au nevoie;
  • Să-ţi oferi încrederea totală.

Theona îţi vorbeşte foarte frumos despre: cele mai minunate 6 cadouri pe care le poţi dărui celor dragi.

Toate bune şi frumoase până aici, toată lumea cântă, ecoul din locaţie te face să vibrezi, simţi energia pozitivă în aer şi totul se încheie cu un şir de aplauze.

Ceea ce mă făcut să scriu aceste rânduri: o lacrimă a unei fete din cor care plângea de emoţia creată.

Era intensitatea momentului, care venea ca răsplată pentru munca depusă cu pasiune, răsplata pentru toate repetiţiile premergătoare concertului, de a duce la rang de artă un concert simplu în aparenţă.

Asta înseamnă să faci ceva cu adevărat, ceva ce te pasionează şi-ţi place, să transmiţi mesajul tău celor interesaţi de acel lucru şi să simţi recunoştinţa lor, pentru că le-ai alinat nevoia şi durerea din suflet.

Concertul a implicat toate cele de mai sus şi ceea ce a făcut diferenţa a fost respectarea programului, respectarea unor reguli unanim acceptate. Cei care ascultau, aveau programul în faţă şi cântau alături de cor doar la indicaţiile dirijorului, erau implicaţi direct.

Clar a fost o persoană cu cap cea care a organizat evenimentul.

Rezultatul, aplauze minute în şir plus multă linişte şi speranţă în suflet, că încă mai există magie.

Şi această magie vine din pasiune!

Eşti nehotărât care este este pasiunea ta şi îţi este greu să alegi? Vrei să te numeri printre persoanele binecuvântate, care îşi dau voie să le curgă o lacrimă pe obraz şi să simtă recunoştinţa primită?

Te anunţ oficial că doar de tine depinde să o găseşti, să-ţi pui cât mai multe întrebări, iar acest lucru implică TESTARE, TESTARE şi iar TESTARE, de cât mai multe lucruri.

Implică răbdare, acţiune şi chiar acceptarea riscului de a nu-ţi descoperi niciodată acesta chemare.

Care este cel mai rău lucru care ţi se poate întâmpla dacă pasiunea ta rămâne ascunsă?

Ca soluţie poţi privi acest video, cine ştie de unde vine inspiraţia!

Sorin Mihu

PS: Şi eu i-am invidiat pe cei care ştiau ce le place ( să cânte, să organizeze evenimente ) , dar asta este deja altă poveste .

Dăruieşti deja ceea ce ai mai bun celor din jurul tău, acum de Crăciun ?

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *