Home » Unelte » Povestea din spatele tehnicii de relaxare care te transformă în “ MAESTRU ZEN” (Partea a 2-a)

Deja sunt mai bine de doi ani de când folosesc tehnica de relaxare menţionată în video-ul trecut, care a fost cel mai distribuit material al meu (785 de share-uri).

M-au bucurat aceste rezultate, deşi poate pentru alţii sunt copilăreşti. Wink

Poţi viziona din nou tehnica de detensioanare aici: http://evolutiaperfecta.ro/tehnica-de-relaxare/

Am auzit-o la unul din mentori mei şi intuitiv, mi-am dat seama de valoarea ei. Am folosit-o cu succes în mai multe situaţii şi o voi utiliza de fiecare dată când simt nevoia. Cele în care stăteam la coadă la aeroport sau sau în momentele în care cineva chiar reuşea să-mi atingă o coardă sensibilă (se întâmplă foarte rar) .

Pentru cei care caută o explicaţie mai ştiinţifică, mai jos este răspunsul primit de la Mia, o cititoare, care a adus un plus de valoare prin comentariul ei.

Raspuns Mia

Ştiu această tehnică de relaxare de doi ani de zile şi am ales să o public acum pentru a scoate în evidentă un aspect important în calea evoluţiei tale.

Am ales să fac un mic experiment.

Odată ce eşti interesat de acest proces te educi, citeşti, vizionezi, asculţi materiale referitoare la progresul personal.

Unele sunt foarte inspiraţionale şi chiar reuşesc să te mişte un pic. Te pun pe gânduri şi cu cât informaţia respectivă are mai multe componente, cu atât te pui în mişcare mai greu.

Ce material motivaţional ai văzut recent şi ţi-a plăcut?

Cum te-a făcut să te simţi?

Ce ai pus în practică?

Am schiţat de-a lungul timpului harta evoluţiei, am vorbit despre formarea de obiceiuri, despre simplitate şi toate acestea implică efort, bucurie, responsabilitate şi multă joacă.

Toate cele enumerate mai sus pornesc în acest moment şi au o durată medie sau lungă de viaţă.

Îmi povestea o clientă recent cum a fost operată la muşchii de la braţul stâng. Cum 6 luni de zile i-a fost imposibil să-şi mişte mâna respectivă, cum mergea la bazin pentru exerciţii, cât de dureros a fost procesul şi cum gândul că este doar la jumătatea drumului o macina cel mai tare.

Mi-a arătat cum putea să-şi ridice braţul  respectiv doar până la nivelul umerilor şi îşi dorea ca vindecarea să fie ACUM, în această clipă.

S-a săturat să simtă durere, să depună efort susţinut pentru a putea să-şi folosească mâna din nou la capacitate maximă şi să se bucure de viaţă.

Puterea atitudinii

De ce am menţionat această întâmplare şi care este legătura cu tehnica de relaxare?

Pentru că este în natura noastră să fugim de tot ceea ce înseamnă efort susţinut pe termen mediu şi lung. Ne sperie acest gând.

Cum să merg la sală pentru tot restul vieţii?

Cum să renunţ toată viaţa la dependenţa mea?

Cum să stau fără să simt afecţiunea persoanei iubite?

Am ales tehnica de relaxare pentru că durează câteva secunde să o faci.  Te poţi ridica acum în picioare, să relaxezi umerii, să respiri corect şi Cătălin N. a venit cu completarea cum faci asta corect:

“Mă gândeam că e vorba de respiraţie. Poate era bine să precizezi şi cum se face respiraţia corectă, adică din abdomen, să simţi că ţi se umplu plămânii cu aer, ţii o secundă aerul şi expiri încet, de obicei de două ori mai încet decât inspiri.”

Am ales tehnica de relaxare pentru că implică un efort minim, cu care pleci la drum pentru a te relaxa în momentele tensionate.

În ce a constat experimentul?

. Să scot în evidenţă că oricât de simplă ar fi soluţia oferită doar tu decizi ce pui în practică în acest moment şi de acum înainte, peste o lună, un an sau 20 de ani.

. Să scot în evidenţă că cu cât amâni mai mult să pui în practică ceea ce citeşti, cu atât şansele să uiţi acel lucru cresc.

La fel s-a întâmplat şi cu şeful meu care a apelat la mine să-i reamintesc o metodă prin care să se relaxeze, când de fapt el a uitat-o.

. Să scot în evidenţă faptul că EVOLUŢIA este o direcţie nouă pe care doar SINGUR ŢI-O ALEGI.

. Să scot în evidenţă faptul că ai aplicat tehnica de relaxare doar dacă a avut sens pentru tine, ai rezonat cu ea şi i-ai simţit utilitatea pentru viaţa ta.

Adică să fi găsit răspunsul la întrebarea “DE CE am nevoie de asta?”

Majoritatea au răspuns în comentariile la video-ul trecut: “VOI ÎNCERCA!”.

O parte din mine a plâns pentru că înţeleg ce se ascunde în spatele acestui “încerc” şi alta s-a bucurat pentru că încă mai există speranţă.

“Speranța vede invizibilul, simte intangibilul și împlinește imposibilul.” (Charles Caleb Colton)

. Să scot în evidenţă că oricât de practică este soluţia, este importantă energia pe care o aloci acelei acţiuni, în cazul de faţă a metodei de relaxare.

Ce emoţie ai simţit faţă de cea tehnică?

Şeful meu era extrem de nervos în acel moment şi cumva a găsit luciditatea şi încrederea să mă contacteze pentru a-l direcţiona către ceva pozitiv.

A plecat de la o frustrare înspre ceva degajat, armonios şi eu doar am fost la locul şi momentul potrivit pentru ai spune CUM să să facă asta.

Râdeam zilele acestea cu el despre situaţia respectivă şi cum a povestit celor din jur întâmplarea. Laughing

În momentul când stai relaxat în confortul casei tale, în zona ta de siguranţă, doar o pasiune şi o curiozitate mai mare pentru viaţa ta te-a făcut să te ridici în picioare şi să urmezi cei 3 paşi menţionaţi acolo.

. Să scot în evidenţă importanţa ACŢIUNII concrete, a primului PAS.

Şeful meu a acţionat din poziţia de frustrare şi a acţionat imediat.

Ai amânat să acţionezi în momentul când ai vizionat video-ul, cu intenţia de a folosi tehnica de relaxare atunci când eşti tensionat?

Felicitări în cazul în care ai răspuns negativ!

Ai  răspuns afirmativ atunci spun că m-aş bucura sincer să-ţi aminteşti metoda, dar fără să simţi beneficiile unei acţiuni pe propria piele, să repeţi acel proces cu minimul de efort timp de câteva zile, procentul de a face schimbarea respectivă se aproprie de ZERO.

Concluzia experimentului

Alegeţi  noua direcţie în aşa fel încât să aibă sens pentru tine, apoi găseşte energia pentru a aduce la viaţă acel lucru si fă mereu primul pas.

Mai multe despre metoda cum să obţii tot ce îţi pui în minte găseşti materialul video de mai jos, cu Graţian Sonu şi Daniel Zărnescu în acţiune, cu lansarea EDUGAMING 2.0.

MIBO

La final pentru a sprijini acest mic experiment te întreb dacă ai vizionat materialul cu tehnica de relaxare şi dacă DA, ai acţionat în acel sens?

Sorin Mihu

Comentează mai jos cu profilul de Facebook:

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

3 thoughts on “Povestea din spatele tehnicii de relaxare care te transformă în “ MAESTRU ZEN” (Partea a 2-a)

  1. Am actionat imediat ce am vazut video-ul si de atunci am mai aplicat-o, mai ales cand a trebuit sa stau la cozi , pt ca asta ma scotea din minti inainte. Acum zambeam. 😛 E foarte simplu de utilizat(oriunde) si e si rapida. Deaia o consider extrem de utila.
    Saptamana asta am avut ceva zile mai agitate si am aplicat tehnica de vreo 2, 3 ori/zi, amintindu-mi sa fiu atenta la prezent si sa ma relaxez. Multumesc Sorin.

  2. […] chiar Sorin-cel care îți pune la dispoziție instrumentul necesar direct în locul potrivit, unde imaginile […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *