Home » Evolutie » Realitatea aşa cum este ea sau despre momentul când te simţi distrus, frânt, dărâmat.

“Lucrurile sunt aşa cum sunt. Privind în univers noaptea, noi nu facem comparaţie între stelele corecte şi stelele greşite, nici între constelaţii aranjate bine şi constelaţii aranjate prost.”(Alan Watts)

Înainte de a citi rândurile de mai jos două vorbe:

1. Adevărul este mereu la mijloc, motiv pentru care te invit să iei doar ceea ce ţi se potriveşte de la acest articol.

2. Există o mulţime de argumente pro şi contra “gândire pozitivă şi gândire negativă”, povestea aceea cu paharul jumătate plin (sau gol).

Intenţia acestor rânduri este să te pună în mişcare, pe un drum în care “eşti tu însuţi” şi cu privirea pe “ce om devii”.

Revenind la tine…

Realitatea este aşa cum o vezi acum. Uneori ai impresia că este blândă şi te împinge de la spate. Alteori simţi duritatea ei şi te întrebi: “De ce eu?!”.

Aşa cum spuneam şi în articolul trecut, parcă suntem făcuţi să vedem mult mai repede un singur “rău” din o mie de lucruri “bune”. Le dăm deoparte pe cele 999 şi ne concentrăm pe cele puţine, pe cele aparent “negative”.

Toată atenţia este direcţionată acolo, iar în momentele când te simţi distrus, frânt, dărâmat, parcă intri într-un cerc, din care cu greu poţi ieşi.

Este de înţeles. Viaţa are felul ei aparte de a-ţi trimite tot felul de provocări şi uneori ţi le trimite una după alta.

Ai trăit asemenea momente recent?

Ai în jurul tău persoane care trăiesc aşa ceva?

Cum vezi aceste situaţii şi ce ai testat până acum, pentru a sta cât mai puţin în asemenea stări?

Faptul că sunt mereu în mişcare îmi permite să trec repede peste perioadele “negative” şi dacă tot mai am astfel de momente, fac tot posibilul să ies cât mai repede din ele.

Ce este de reţinut, înţeles, trăit, simţit pe propria piele?

1. Realitatea este aşa cum este, perfectă. Accept-o aşa cum este şi renunţă la “etichetele”: BINE SAU RĂU. Cosmin explica în articolul de AICI de ce este aşa.

2. Este uşor să suferi mai mult în imaginaţia ta decât în realitate, este uşor să-ţi faci scenarii în minte cu ce s-ar putea întâmpla. Unele bat chiar filmele de groază.

3. Este în puterea ta să schimbi ceva şi pentru a întări aceste vorbe te rog să arunci o privire peste cele două fraze de mai jos care spun cam acelaşi lucru:


  • Când te plângi, te transformi într-o victimă. Renunţă la situaţia respectivă, schimb-o sau accept-o. Restul este o nebunie.” (Eckart Tolle)

Tot aici se include când te justifici celor din jur sau când dai vina pe “sistem”.

  • Dacă nu îţi place unde eşti ACUM atunci fă “CEVA”. Nu eşti un copac.” (Anonim)

La final…

Fii conştient şi asumă-ţi responsabilitatea, aşa începe totul.

Sorin Mihu

Sursă foto: deviantart.com

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *