Home » Evolutie » 3 lucruri la care am renunţat în acest început de an

“Atunci când renunţând la propria fericire, ne vom mulţumi să-i ştim fericiţi pe cei ce ne înconjoară, înseamnă, poate, că am început noi înşine să fim fericiţi.” (J. Benavente)

Aşa cum spuneam şi în articolul trecut, cel cu nevoia de schimbare, tendinţa este să colecţionezi, să aduni cât mai multe lucruri, să ai cât mai mulţi prieteni, să ai cât mai multe experienţe de viaţă şi provocarea este să spui STOP la o parte din ele, ţinând cont de ce este important pentru tine, de valorile tale personale.

Care sunt lucrurile care contează cu adevărat pentru tine şi la ce ai renunţa pentru a te bucura mai mult de ele?

Ai impresia că tot ceea ce faci este al naibii de greu, voinţa îţi lipseşte, rezultatele întârzie să apară şi simţi presiunea de fiecare dată când intenţionezi să ieşi din zona de confort. Această presiune este numită acum “stres” şi ai uitat ultima oară când ai simţi linişte şi pace interioară.

Priveşti la calendar şi te întrebi cum a trecut aşa repede luna. Până înţelegi unde eşti acum şi ce mai ai de făcut, mai jos sunt 3 lucruri la care am renunţat eu în acest început de an. Poate te inspiră şi pe tine la ceva:

①. Am renunţat la o porţie de neîncredere în cei din jur.

În momentul în care dentistul se joacă pe la tine prin gură, timp de câteva ore, pentru a scoate nişte masele de minte, instinctul iniţial este să stai cât mai departe de el. În sala de aşteptare am fost martorul unei discuţii interesante. Un pacient îi spunea doctorului că îi este teamă de durere, de injecţie. Răspunsul inspirat al doctorului a sunat cam aşa: “Nu am mai lucrat împreună până acum, acordă-mi şansa să facem treabă bună.

De reţinut: Oferă încredere prima oară, aşteaptă încredere şi trăieşte într-un mediu plin de încredere.

②. Am renunţat la perspectiva îngustă.

Am observat de multe ori entuziasmul celorlalţi când îşi organizează vacanţa. Propune cineva ideea unei călători în Grecia şi majoritatea sar în sus: “Gata. Şi eu vin, spune-mi mai multe detalii.” După câteva luni entuziasmul se reduce, o parte renunţă şi doar o parte ajung în Grecia.

Înţelegând conceputul: “oamenii îmi sunt oglindă”, m-am întrebat care este legătura dintre mine şi comportamentul de mai sus. Mi-am dat seama că încep plin de entuziasm anumite proiecte şi până să ajung să le finalizez mă pierd pe drum cu altele.

Conceptul de mai sus, cu oglinda, este explicat în articol de AICI.

De reţinut: Este de datoria ta să-ţi lărgeşti perspective cu privire la ceea ce se întâmplă în jur.

③. Am renunţat la ideea de a-i schimba pe ceilalţi.

Într-o lume în care este mai uşor să arăţi cu degetul la unul şi la celălalt este de bun simţ să începi schimbarea cu tine.

De fiecare dată când petrec mai mult timp cu cei dragi fac tot posibilul să-mi amintesc că lumea aceasta este perfectă aşa cum este, cu bune şi cu rele. Cele mai mari pretenţii de schimbareşi dezvoltare le am de la mine. Pe ceilalţi pot doar să-i accept şi să-i iubesc aşa cum sunt.

Einstein a spus: “Lumea nu poate fi schimbată fără să ne schimbăm modul de a gândi. Dar schimbarea nu este doar un slogan. Schimbarea începe cu muncă asiduă cu perseverenţă şi angajament. Astăzi…

Tu la ce ai renunţat în acest început de an?

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

One thought on “3 lucruri la care am renunţat în acest început de an

  1. Ana Events says:

    A renunța la ideea de a-i schimba pe alți cred că este și unul dintre lucrurile care mi-au schimbat viața. Dându-mi seama că eu sunt eu și nu îl pot schimba pe cel de lângă mine, m-a făcut săa vad lucrurile cu mai mult optimism decât înainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *