Home » Evolutie » Ridică capul din telefon, scoate căştile din urechi şi mai ales să FACI ASTA! Esenţial pentru umanitate!

“A devenit cumplit de evident că tehnologia ne-a depăşit umanitatea.” (Albert Einstein)

Indiferent că merg până la magazinul din colţ sau la câteva mii de kilometri distanţă, fac un lucru(!).

Îmi place să observ tot ce-mi iese în cale. Cântăresc, măsor, întorc pe toate feţele, observ şi urmăresc fiecare detaliu în parte. Mă am în vedere şi pe mine, la felul cum mă simt, doar NU sunt scutit de medic.

De la feţele vesele până la cele mai triste, posturi corporale, gesturi, acte de bunătate, distrageri, contextual din acel moment şi mai ales spiritul de prezenţă, sunt sub observaţie.

Sunt cu gândul acolo sau la una din cele două variante: “ce a fost” şi “ce urmează să se întâmple”?

Pe alocuri, fac tot posibilul să “JUDEC” cât mai puţin.

De unde mi-a venit ideea acestor rânduri?

În drumul spre casă, îl observ cum ajunge în câmpul meu vizual. Toată atenţia îi este acaparată de telefonul “inteligent”. Oare este singurul?!

Înţeleg că are nevoie să trimită un mesaj. Mai înţeleg că de cele mai multe ori telefonul are magnet şi te face să uiţi de ceea ce se întâmplă în jurul tău, dar totuşi trecea strada.

Mai are rost să spun că abia s-a asigurat deşi era încă suficient trafic în zonă.

Morala 1: Ridică capul din telefon, indiferent ce se întâmplă pe ecranul colorat. De cele mai multe ori poate aştepta câteva secunde, mai ales dacă eşti într-un context în care chiar este nevoie de prezenţa ta.


“Este un academician in România, foarte cunoscut. El se numeşte Puya şi spune foarte bine următoarele: “Cu ochii in celulare, calculatoare, ne uitam tot mai mult în jos şi mai puţin la soare.” Viitorul, speranţa, visurile sunt sus, NU jos şi este un lucru care se întâmplă ZILNIC.” (Lorand Soares-Szasz)


Referitor la căştile din urechi, înţeleg că te relaxezi ascultând muzica preferată dar totuşi eşti pe drum către destinaţia X sau chiar alergi.

Înţeleg că asculţi un audio motivaţional care parcă îţi dă energie, însă întrebare aici este: Cât de mult mai poţi să fii conştient la ceea ce se întâmplă în jurul tău şi mai ales la tine?! Dacă ţi-ar pune cineva piedică, cât de repede ai observa?!

Morala 2: Scoate căştile din urechi mai ales atunci când contextul în care te afli impune mai multă atenţie şi viteză de reacţie.

Oare dacă ai fi noaptea, singur în junglă, crezi că ai putea sta cu căştile in urechi?!

O scurtă avertizare: astăzi trăim in centre urbane, între patru pereţi şi avem impresia că suntem în “siguranţă”, când de fapt doar ne “anesteziem” simţurile.

Dar hai să zicem că putem trece cu vede ce am spus mai sus. Poţi continua cu telefon, cu căştile însă este ESENŢIAL să ai inima “deschisă”!

Cât de simplu şi complex sună această recomandare!

Când spun inimă “deschisă” mă refer la acea stare în care parcurgi cea mai lungă distanţă din lume: cea dintre minte şi inimă, ca apoi să le aliniezi.

Pentru mai multe explicaţii cu privire la puterea inimii, te invit să urmăreşti video-ul de mai jos (un pic mai mult de UN MINUT), cu ce spun ultimele cercetări ştiinţifice despre asta PLUS:

  • Cine poate simţi şi citi inima cuiva.
  • Ce influenţă are inima asupra mediului înconjurător şi la ce te ajută asta ZILNIC.
  • Ce se întâmplă cu “stresul” atunci când inima şi mintea cooperează .
  • Care este cel mai mare beneficiu pentru viaţa ta.
  • Cum poţi să faci legătura mult mai uşor între inimă şi minte.

Ultima morală: Mai este nevoie să o repet?

De la om la om
Sorin Mihu

Share & Like daca ti-a placut 🙂 Merci

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

2 thoughts on “Ridică capul din telefon, scoate căştile din urechi şi mai ales să FACI ASTA! Esenţial pentru umanitate!

  1. Ionel says:

    Mulţumesc.
    Tot mai bine !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *