Home » Evolutie » Când îţi spui “S-a terminat.” de fapt începe altceva….

“Eu spun 2 …şi deja mă cred mai “deşteaptă” pentru că ştiu că va urma 1, după care “s-a terminat ” şi va începe 3 …” (Ema Soare)

De la o joacă cu cuvintele trecem la un scenariu din viaţa de zi cu zi.

Printre tot felul de oferte şi facturi găseşti în cutia poştală o scrisoare. Se poartă mai rar astăzi în era virtuală. O întorci pe ambele feţe, o cântăreşti şi citeşti atent ce scrie pe ea.

“IMPORTANT: Informaţii preţioase despre tine şi 10 elemente care pot face diferenţa în viaţa ta.”

Gradul de curiozitate creşte mai ales când afli că este vorba despre tine şi călătoria ta.

Tot acolo mai scrie cu litere îngroşate: “AŞTEAPTĂ 1 AN ÎNAINTE SĂ MĂ DESCHIZI!

Ai opţiunea să ignori mesajul de avertizare, doar este vorba de viaţa ta sau să aştepţi un an de zile plin de întrebări.

Varianta 1

Citeşti scrisoarea imediat şi este uşor să spui: “S-a terminat” când de fapt de acolo începe altceva…

Varianta 2

Aştepţi, aşa cum ţi s-a cerut, un an de zile pentru a deschide scrisoarea şi după atâta aşteptare, gânduri, întrebări care sigur vor fi acolo a venit şi ziua cea mare.

Când îţi spui “S-a terminat.” de fapt începe altceva….pentru că în aceea clipă pleci la drum cu noi elemente legate de tine şi viaţa ta, care se adaugă la experienţa ta de până atunci.


Poţi scrie mai jos, într-un comentariu, cum ai proceda dacă ai primi o asemenea scrisoare. Ai aştepta sau ai deschide-o imediat şi spune care este motivaţia pentru decizia ta?


1. Ai impresia că trăieşti cea mai frumoasă perioadă din viaţa ta. Parcă totul îţi merge perfect şi dacă ai putea ai opri timpul în acel moment.Ai vreau să spui “S-a terminat.” când de fapt de acolo începe altceva.

2. Nişte “amărâte” de probleme te chinuie în ultima perioadă, te gândeşti în permanenţă care este cea mai bună soluţie, cum să rezolvi, îţi este greu să te implici 100% şi parcă cu cât eşti mai aproape de acel “S-a terminat.” cu atât eşti mai departe şi de fapt începi mereu altceva.

Atât 1 şi 2 sunt nişte extreme şi de cele mai multe ori oscilăm între ele şi mereu suntem în căutarea acelui faimos ECHILIBRU.

s-a terminat

Revenind…

De abia ce am început să scriu aceste rânduri şi parcă deja vreau să le termin.

Îmi doresc să fac atât de multe lucruri, să reuşesc atâtea şi gândul că odată ce termin ceva duce la alt început, este mereu acolo.

Aparent te-ai bucurat că ai scăpat de fostul loc de muncă, ai terminat cu nebunia de acolo şi cu clienţii etern nemulţumiţi. Ai terminat cu o relaţie plină de durere. Ai terminat proiectul acela imens care ţi-a dat bătăi de cap în ultimele luni.

Răsufli uşurat, îţi aşterni pe faţă un zâmbet şugubăţ şi-ţi spui: “S-a terminat.

Treci cu vederea însă că acela este momentul de unde începe de fapt altceva.

La polul opus: momentul în care tot amâni să faci ceva la cel mai important proiect personal, te laşi prins de distragerile modernităţii şi o teama de succes, de ce vei face după ce vei termina proiectul, este prin preajmă.

În copilărie visezi să fii adult şi odată cu înaintarea în vârstă parcă te-ai întoarce un pic în aceea perioadă inocentă să retrăiesti anumite momente fericite pe care la aceea vreme le-ai ignorat.

Ţi s-a întâmplat vreodată să ai impresia că mergi în cerc, ca pe oriunde ai merge ajungi în acelaşi loc?!

În acest cerc ai parte de ţinte tot mai înalte. Mereu este un obiectiv mai mare, mai înalt, mai măreţ pe care-l poţi atinge. Mereu ai în minte câte ceva ce poţi să faci mai bine.

De abia ce ai făcut un pas şi deja îl faci automat pe următorul. Ai terminat cu unul şi instant îl începi pe celălalt.

S-a terminat.” este de cele mai multe ori o iluzie, care de cele mai multe ori te face neglijent şi ignorat la micile detalii ca apoi să te întrebi: “Cu ce am greşit?!

Ce ai de reţinut după aceste rânduri:

~ Urmăreşte să laşi deoparte experienţele trecute, să faci pace cu trecutul pentru a începe să te bucuri de prezent.

~ Urmăreşte cât de mult reuşeşti să te concentrezi în fiecare momentîn parte, un material de ajutor AICI.

~ Urmăreşte cât eşti de sincer cu tine însuţi de fiecare dată când termini ceva sau când începi ceva nou.

“Fiecare sfârşit e o UŞĂ deschisă spre un nou început. Şi fiecare nou început are undeva un sfârşit…” via Eugenia Balan

Cu respect,
Sorin Mihu

photo by:

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *