Home » Cunoastere de sine » Ce este dincolo de semnificaţia zilei de 6 decembrie?

Doar TU ştii în ce crezi.

Totuşi te întreb dacă mai crezi în Moş Nicolae?

Eu unul îmi amintesc cu drag momentele în care-mi pregăteam ghetuţele, de cele mai multe ori deşelate, de la mersul pe jos, doar cu gândul de a primi ceva de la moşu?

Tu îţi aminteşti aceste moment cu plăcere sau te-ai numărat printre cei cărora le-a fost refuzat dreptul de a crede în ceva magic, în ceva mai mare decât ei?

Am cunoscut persoane care spuneau că le-ar plăcea să fie din nou copii, să simtă magia sărbătorilor de iarnă mai mult decăt o fac acum, să se bucure de joacă şi de lipsa de “griji”, urmate de un oftat în sec.

Chiar dacă este imposibil, astăzi m-am întrebat dacă mi-ar plăcea să mă întorc în aceea perioadă nevinovată şi plină de iubire.

Răspunsul este negativ, pentru ca bucuria de DĂRUI, fără să aştepţi nimic în schimb, este mai mare decât bucuria de a primi.

Ce cadouri ai primit astăzi? Pe lângă utilitatea practică pe care ţi-o oferă cadoul respectiv, îi mai simţi efectul şi bucuria?

Priveşte atent la cei din jurul tău şi observă cum aleargă, din magazin în magazin, pentru a alege “cadoul perfect”, dacă există aşa ceva.

Oferta este foarte variată, o mulţime de posibilităţi şi o mulţime de gânduri “Oare o să-i placă? Oare va aprecia gestul meu?

Nebunie totală!

Într-un final, decizia este luată, “obiectul X” este împachetat frumos, să facă o impresie bună şi odată predat, bucuria cadoului scade treptat.

Florina Onetiu te ajută cu o mare dilemă: Să dăruiesc sau să primesc?

Ai primit vreodată un cadou, pe care doar l-ai privit şi l-ai pus imediat într-un dulap?

Cadouri?

Ai primit vreodată un cadou, pe care să-l foloseşti câteva zile, ca apoi să-ţi dai seama că altceva ţi se potriveşte?

Moş Nicolae a oferit dezinteresat celor care aveau nevoie mai mare. A oferit cu dragă inimă din averea sa, pentru că avea rezervoarele pline – fizic, emoţional, mental (bani), spiritual.

Toate cele 4 sunt conectate între ele şi crezi că poţi dărui, dacă rezervoarele tale sunt aproape de 0, goale?

Ce cadouri ai oferit astăzi şi cea mai importantă întrebare, CE CADOU ŢI-AI OFERIT ŢIE?

În momentul în care ai grijă în cel mai bun mod de tine, te răsplăteşti pentru ceea ce faci şi mergi în direcţia moştenirii tale, poţi oferi cele mai mari cadouri, celor din jurul tău şi celor care au nevoie de tine.

Poţi începe la orice oră cu cele 4 aspecte banal de simple, pentru a oferi necondiţionat ceea ce ai mai bun în interiorul tău.

Rezultatul: Devii o persoană memorabilă pentru toţi cei care ies în drumul tău şi care după ce te-a întâlnit spun sincer “Jos pălăria, mi-a făcut plăcere să te cunosc”.

Aşa devii la rândul tău un Moş Nicolae, care dăruieşte din toată inima.

Eşti gata să devii unul?

Crezi măcar un pic în acest vis?

La anul, pe 6 Decembrie poţi să fii mândru de decizia pe care ai luat-o astăzi! Alegerea este a TA!

Cu dragă inimă,
Sorin Mihu

photo by: mysza831

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *