Home » Evolutie » “Durerea este inevitabilă. Suferinţa este opţională.”

“Durerea este inevitabilă. Suferinţa este opţională.” – sunt cuvintele spuse M. Kathleen Casey deşi iniţial i-au fost atribuite lui Buddha şi parcă spun un mare adevăr.

Scriu aceste rânduri după ce zilele trecute am avut o mică “bătălie” cu durerea fizică, am avut o mică “bătălie” cu dentistul pentru o problemă mai veche, acum în curs de rezolvare.

Fugim de durere ca lumina de întuneric, ca dracu de tămâie, sau alte perechi din natură care se opun.

Scriu aceste rânduri având în minte că adevărul este mereu la mijloc.

“Te provoc cu întrebarea: cum pot eu să mă schimb încât să nu mai văd suferinţa în lume? ştiu că ceea ce văd este provocat de viziunea mea.” – Lavinia

Accept provocarea şi răspund aşa având în minte o mică completare pe care am făcut-o în acest articol – http://evolutiaperfecta.ro/blog/cum-durerea-te-trezeste-la-viata-pentru-a-trece-la-actiune-video/

Pleci în călătorie cu o intenţie bună, cu gând de schimbare şi cu o grijă pentru ceilalţi. Îţi pasă de cei din jur, îţi doreşti ca aceştia să sufere cât mai puţin.

Te numeri printre cei cărora le este greu să privească un om în suferinţa şi ceva îmi spune că deja ai avut parte de câţiva până acum.

Ai avut ocazia să fii aproape, să vezi, să auzi, să simţi suferinţa celorlalţi şi prin puterea ta empatică ai preluat o parte din durerea lor.

Aceste experienţe aparent dureroase au avut un impact atât de puternic asupra ta încât astăzi îţi doreşti SCHIMBARE cu “ochelari de soare”.

Îţi doreşti să treci prin lume fără să vezi ceva în stânga şi în dreapta, să treci pe lângă suferinţa celorlalţi când de fapt aceasta este acolo cu un rol.

Suferinţa ca încercare este un proces natural şi chiar dacă intenţia ta este bună, să-i vezi pe cei din jur, pe cei dragi cum suferă mai puţin, întreabă-te:

Ce se ascunde în spatele acestei intenţii?

Care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla dacă vezi suferinţa în jur?

Care este legătura dintre suferinţa celorlalţi şi TINE?

Joacă-te cu aceste întrebări, întoarce-le pe toate feţele şi vezi ce iese.

După cum ai menţionat viziunea ta este importantă şi pentru a merge pe calea destinului tău măreţ începe cu tine. Începe să vezi suferinţa aceasta ca pe un dar prin care poţi deveni mai bun ca om pentru tine şi pentru cei din jur.

O “reţetă” aparent simplă chiar dacă suferinţa este presărată pe alocuri (durerea este inevitabilă, poţi alege să reduci gradul suferinţei chiar dacă te doare….):

Fii fericit, răspândeşte fericire şi vezi ce iese.

Cu respect,
Sorin Mihu

PS: Din experienţa ta, ce răspuns i-ai da Laviniei?!

Sursă foto: deviantart.com

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *