Home » Evolutie » “Vreau și eu să am o super-putere!!!”

“Vreau și eu să am o super-putere!!!” (Diana)

Nişte cuvinte care mi-au ieşit în cale zilele trecute şi care am considerat că merită un răspuns sincer.

Îl împart în 5 secţiuni:

1. Cred că îţi doreşti să ai o super-putere doar faci parte din generaţia X (cea născută după 80)  şi ai avut parte doar de super eroi.

De mică ai fost aşezată în faţa televizorului, ai ascultat poveşti cu eroi şi eroine sau ai avut parte de adevărate modele în cei din jur.

De abia aşteptam să-l urmăresc pe “Superman” în acţiune, să văd cum este de fiecare dată acolo pentru cei care au nevoie, este acolo să salveze lumea.

Am copilărit citind Harap Alb şi Dănilă Prepeleac şi o parte din mine îşi dorea să aibă o viaţă de poveste.

Chiar zilele trecute am avut ocazia să dau de două ori de acelaşi copil. În ambele ocazii a fost costumat in Spiderman.

Oare care era eroul lui favorit?!

Este în regulă să-ţi doreşti mai mult şi mai bine, sa fii un erou/o eroină.

2. În momentul în care-ţi doreşti o “super-putere” parcă o mică neîncredere în propriile forţe iese la iveală.

Încrederea în sine se dobândeşte făcând fel şi fel de activităţii şi descoperind cât mai multe elemente din interiorul tău.

Dorindu-ţi nişte abilităţii aparent fantastice te poate face să uiţi că ai deja calităţii unice care de abia aşteaptă să iasă la iveală.

Care sunt aceste abilităţii?

Cum le poţi folosi în beneficiul tău zilnic şi al celor din jur?

Cum le dezvolţi zilnic?

Trei întrebări care merită repetate şi descoperit cât mai multe răspunsuri.

Te-ai săturat să tot auzi tot felul de păreri mai mult sau mai puţin avizate, dă-ţi timp cu tine însuţi şi vezi ce iese.

“Făcând în mod conştient alegerile, putem începe să generăm acţiuni care să reprezinte o evoluţie pentru noi, dar şi pentru cei din jurul nostru.” (Deepak Chopra)

3. Tot ceea ce un om poate face în PREZENT este şi în puterea ta de a reproduce acel lucru. Diferenţă o face în dezvoltarea de abilităţii în acel sens şi să există nişte condiţii favorabile: răbdare, o atitudine pe măsură, efort susţinut, entuziasm, joacă, responsabilitate, mentori,…

Am avut ocazia să întâlnesc în grupul meu de prieteni “fotbalişti” foarte talentaţi (după părerea majorităţii) şi deşi au un talent în acel sens preferă să facă altceva decât să-şi şlefuiască darurile primite.

Este alegerea lor, fiecare îşi are drumul lui şi doar de tine depinde să începi să experimentezi şi să investeşti mai mult efort într-o direcţie dorită.

Luna aceasta mi-am propus să-mi îmbunătăţesc condiţia fizică şi ACUM când scriu aceste rânduri pot spune că mă apropii încet încet de ceea ce mi-am propus.

Nimic ştiinţifico-fantastic, rămâne doar să respect ceea ce mi-am propus deja şi să mă bucur de fiecare ocazia în care pot să mă mişc.

Calendarul este tovarăşul meu de nădejde pentru fiecare provocare pe care o încep. Acolo văd cât de mult m-am ţinut de treabă, bifez zilnic ce şi cum am făcut.

Foloseşti unul ACUM?!

4. Este important să-ţi stabileşti DE CE îţi doreşti această super-putere şi CE VEI FACE cu ea.

Cu cât este puterea mai mare cu atât este responsabilitatea mai mare şi de acolo intervine puterea ta interioară de a face lucrurile în direcţia bună.

O super putere o poţi folosi pentru a construi ceva măreţ sau pentru a distruge tot ce îţi iese în cale.

Ambele îşi au rolul lor însă direcţia cu construitul parcă are prioritate mai mare.

5.  Eşti mai puternică decât crezi.

De la caz la caz există o tendinţă de a te vedea ca pe un om inferior, incapabil, neajutorat în unele cazuri şi astfel te simţi copleşit în acele momente în care viaţa te zguduie.

Poate eşti jos, acolo pe fundul prăpastiei dar poate este mai bine aşa pentru că de acolo mai este loc doar pentru a creşte.

În momentul în care crezi cu toată puterea în tine şi în ceea ce faci apare magia.

Am dus o bătălie serioasă cu mine pentru a crede mai mult în mine şi momentele care vin să-mi zdruncine credinţa îmi reamintesc cât de important este să continui cu ceea ce fac, inclusiv cu acest proiect cu EVOLUŢIA PERFECTĂ.

Ce ai de reţinut din aceste rânduri?

Este absolut în regulă să-ţi doreşti o super-putere doar este promovată în majoritatea filmelor, poveştilor cu condiţia să FACI CEVA în dezvoltarea abilitaţilor tale personale şi poate cumva vei reuşi să transformi ceva IMPOSIBIL în ceva POSIBIL.

Crede în tine,
Sorin Mihu

“Adevărata fericire nu va fi găsită niciodată în exteriorul Sinelui. Cei care o caută acolo vânează curcubeul dintre nori!” (P. Yogananda)

photo by:

Citeste inca un articol pentru progresul tau:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *